Activiteiten

Activiteiten

Corsica is een berg in de zee met een uniek reliëf dat ervaren en minder ervaren sportliefhebbers talloze mogelijkheden in sportactiviteiten biedt. Extreme sporten of kalmere sporten, iedereen zal door de verscheidenheid van de activiteiten gecharmeerd worden. De wonderlijke landschappen specifiek aan het Ile de Beauté worden dan op een ander manier ontdekt.. Hier wordt een complete lijst van deze activiteiten doorgegeven. U vindt er ook raadgevingen en truukjes om u nieuwe sensaties in alle veiligheid te laten ontdekken.

Wandeltochten:

De befaamde GR20 met een afstand van 200 km tussen Calenzana en Conca is een mythe en een zeker niet te onderschatten tocht voor ervaren trekkers. Onderweg zal u droomlandschappen ontdekken zoals schaapskooien, de alpenweides maar ook een unieke fauna en flora,… De duur van de tocht wordt in 15 dagen aangeraden want door de moeilijkheidsgraad van de GR20 is dit een zeer hevige sport! Tijdens het gans traject (u dient altijd de bebakende wegen in rood en wit goed te volgen) zal u vaststellen dat deze perfect is ingericht om u een optimale veiligheid te garanderen. Het basismateriaal moet bestaan uit wandelschoenen aangepast aan het reliëf, warme kleden waarvan bepaalde waterdicht, eten voor enkele dagen en natuurlijk water in hoeveelheid. Om veiligheidsredenen is het beter met een ervaren gids door te trekken. Andere minder technische tochten zijn eveneens doenbaar in Corsica zoals de paden Mare a Mare.  Corsica wordt dan op overlangse wijze overgestoken met de zee als vertrek- en aankomstpunt. Bovendien „de paden van het land“ zijn kleine tochten van enkele uren waar verschillende kleine typische dorpen worden verbonden. Om echt in de geschiedenis van Corsica te duiken door de fabelachtige Cap Corse te ontdekken vertrekt u op de sporen van de vroegere doeaniers via “le sentier des douaniers” gelegen in een uitzonderlijke site. Ontdek er een pad met Genuese torens heersend over de zee…

Gemotoriseerde tochten:

Voor mensen die streven naar sterke sensaties is het mogelijk om per motor, quad en 4X4 op de paden van de maquis te rijden. Visueel en corporeel genot verzekerd!

Duiken:

De onderwaterbiotopen van Corsica zijn bijzonder rijk met een overvloed en een verscheidenheid in de fauna en de flora. Een waar paradijs voor de duikers! Het is zo dat het warm en kristalhelder water een verbazende wereld creëert dankzij de afwezigheid van industriële vervuiling en gunstige zeestromen. De meest gewaardeerde duikplaatsen zijn de Golf van Porto en de paradijselijke stranden van het zuidoosten.

Watersporten:

Langs gans de kust is het mogelijk om bepaalde watersporten zoals jet ski, waterski en vissen uit te oefenen. U heeft dan een ander zicht om dit prachtig eiland te bewonderen. Vertrek alleen of vergezeld naar de fabelachtige calanques van Piana teneinde om verlaten kreken te bezoeken bij zonsondergang. Geluk gegarandeerd!

Luchtsporten:

Er is niets magischer dan een bezoek aan het eiland vanuit de hemel om de omvang van de natuur ten opzichte van de mens te bewonderen. U zal zelf kunnen vaststellen waar de bijnaam Ile de Beauté of Kalliste (“het mooiste” in het grieks) die aan Corsica gegeven werd vandaan komt. Talrijke formules worden aangeboden : een doopvlucht in DPM, paragliding of paramotor geven u de mogelijkheid om de bergen te ontdekken die het binnenland vormen. De “Aiguilles de Bavella” blijven een must see plaats voor deze soort ontdekking.

Canyoning:

Corsica is bekend voor haar ongerepte kust, haar lange fijn zandstranden en haar kleine rustige kreken maar is daarvoor niet minder een bergachtig eiland: steile toppen, Aiguilles de Bavella en kliffen bieden schitterende klim- en canyoning momenten aan! De bochtige stromen wachten op de sportliefhebbers. De natuurlijke stromen en bekken met kristalhelder water zullen alle natuurliefhebbers weten te bekoren.