Door de Authentieke Dorpen

Autorondreis: Door de Authentieke Dorpen 10 dagen / 9 nachten / 4 hotels

Voor wie de standaardversie van de rondreis "Door de Authentieke Dorpen" net iets te lang is, bestaat er deze variant in 10 dagen. Van noord naar zuid ontdekt u het authentieke Corsica. Onderweg passeert u de meest indrukwekkende en gevarieerde landschappen waaronder de ruige kusten aan de westkust, de Gorges du Prunelli en het Alta Rocca massief.

Informatieve reisbeschrijving:

Donderdag: Charleroi- Bastia
Rechtstreekse vlucht Charleroi - Bastia. Ophalen van de auto. Overnachting in de regio van Saint-Florent of Bastia.

Vrijdag: De dorpen van de Cap Corse en Bastia
Vertrek naar Oletta en Murato (prachtige kerken), daarna bezoek aan de Cap Corse via Saint Florent, Patrimonio (beroemd vanwege de wijnen), Nonza met haar zwarte strand, Albo en de Genuese toren, de leisteenkliffen in Canari, Pino en Luri. Voortzetting naar Bastia en bezoek aan de stad: de Genuese citadel, de oude haven, het Saint-Nicolas plein… Overnachting in de regio van Saint-Florent of Bastia.

Zaterdag: De verscholen dorpjes in de Castagniccia
Vertrek naar Piana via de Castagniccia, waar het mooiste kastanjebos van Corsica ligt, evenals unieke monumenten van de barokkunst. Bezoek aan Morosaglia, dorp van Pascal Paoli, de barokkerk van La Porta, de bron en het klooster van Orezza, en het unieke uitzicht vanuit Piedicroce. Overnachting in de regio van Piana.

Zondag: De Golf van Porto en het Aïtone bos
Vertrek naar Porto via de Calanques voor een boottocht in het Scandola natuurreservaat, beschermd UNESCO werelderfgoed. Bezoek aan Porto en de rechthoekige Genuese toren en voortzetting naar de kloven van Spelunca en Evisa. Bezoek aan het dorp en wandeling tussen de bergen en de laricio pijnbomen van het Aïtone bos. Overnachting in de regio van Piana.

Maandag: Cargèse - Ajaccio
Vertrek naar Cargèse, bezoek aan de kerken en wandeling door de jachthaven. Voortzetting naar Ajaccio voor een bezoek aan het maison Bonaparte en het Fesch museum in de oude binnenstad en een boottocht naar de Sanguinaires eilanden. Overnachting in Bastelica of Vizzavona.

Dinsdag: Het Prunelli dal
Vertrek naar Bocognano voor een bezoek aan dit typisch Corsicaanse dorpje en de hoogste waterval van Corsica, de “cascade du voile de la mariée”. Rijd verder naar Bastelica voor een wandeling door het dorp of langs het meer van Tolla. Overnachting in Bastelica of Vizzavona.

Woensdag: De dorpen van de Alta Rocca
Vertrek naar de aiguilles de Bavella via de prehistorische site van Filitosa, het dorpje Olmeto en Propriano. Voortzetting langs de mooiste dorpen van de Alta Rocca: Sainte-Lucie-de-Tallano en Lévie om uiteindelijk in Quenza aan te komen. Overnachting in de regio van Quenza.

Donderdag: Bavella, Porto-Vecchio en het Ospédale
Wandeling op de Col de Bavella, uitzicht over de Aiguilles en voortzetting naar Porto-Vecchio via Solenzara, bezoek aan de stad of ontspanning op één van de prachtige stranden van de streek. Retour naar Quenza door het Ospédale bos, halte aan de Piscia di Gallu waterval. Overnachting in de regio van Quenza. 

Vrijdag: Bonifacio en de Lavezzi eilanden
Vertrek naar Bonifacio, één van de mooiste steden van Europa die bovenop indrukwekkende 60 meter hoge kalkrotsen ligt. Rondleiding door de stad in een treintje en boottocht naar de Lavezzi eilanden. Retour naar Quenza via Lévie en Zonza. Overnachting in de regio van Quenza. 

Zaterdag: De Golf van Figari
Historische wandeling naar de Castellu d’Araghju voor een buitengewoon uitzicht over de regio van Porto-Vecchio. Vertrek richting de Golf van Figari voor een moment van ontspanning op een strand van één van de geweldige kreekjes. Retour naar de luchthaven, inleveren van de auto en rechtstreekse vlucht Figari - Charleroi.

Goed om te weten:
Huisdieren niet toegelaten.
Babybed (op aanvraag) ter plaatse te betalen.
Verblijfstaksen ter plaatse te betalen.

Inbegrepen in de prijs:
Vlucht heen en terug.
Luchthaventaksen.
9 Hotelovernachtingen.
Huurauto categorie B voor de hele periode.
Een informatieve reisgids met onze aanbevelingen op het gebied van activiteiten, attracties, bars, restaurants, bijzondere locaties...

 

Opmerking:
De route kan naargelang de beschikbaarheid in de hotels gewijzigd worden. De overnachtingen zijn geboekt, de uitstapjes en bezoeken zijn ter informatie gegeven en wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele sluitingen. Deze rondreis is informatief aangegeven en u bent volkomen vrij om het dagprogramma naar uw wensen aan te passen. Een wegenkaart wordt aanbevolen.


Inbegrepen in dit pakket :
  Heenvlucht   Donderdag 18-08-2022
cruise


Charleroi Bastia

13:15 - 15:00

  Voertuig   Donderdag 18-08-2022
cruise

Bastia Figari

15:00 - 12:20
Duur : 9 dagen
1 x CAT B

  Accommodatie 1   Donderdag 18.08.2022
U Lustincone

Auberge U Lustincone

Duur : 2 nachten
Patrimonio

Wij houden van : De authentieke omgeving. De wijnroute die hier begint. De uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.    

  Accommodatie 2   Zaterdag 20.08.2022
Capo d'Orto

Hotel Capo d'Orto

Duur : 2 nachten
Porto

Wij houden van : De ruime kamers. Het verwarmde zwembad. Het geweldige uitzicht over de Golf van Porto.

  Accommodatie 3   Maandag 22.08.2022
Artemisia

Hotel Artemisia

Duur : 2 nachten
Bastelica

Wij houden van : De rustige en ontspannende omgeving. De goede kwaliteit van het restaurant. Het onvergetelijke uitzicht op de bergen.  

  Accommodatie 4   Woensdag 24.08.2022
Sole E Monti

Auberge Sole E Monti

Duur : 3 nachten
Quenza

Wij houden van : De sfeer van een herberg. De lokale gerechten in het restaurant. De warme ontvangst.

  Terugvlucht   Zaterdag 27.08.2022
cruise

XK788
Figari Charleroi

14:20 - 16:15