Ontdekking van de historische steden

Autorondreis  -  Ontdekking van de historische steden  -  15 dagen/14 nachten/4 hotels

In 15 dagen ontdekt u Corsica aan de hand van de historische steden die over een exceptioneel cultureel erfgoed beschikken. Na Bastia, de historische hoofdstad van het eiland, bezoekt u Calvi, geboorteplek van Christoffel Columbus, Ajaccio, de keizerlijke stad, en eindigt u in de oude Toscaanse stad Bonifacio.

Informatieve reisbeschrijving:

Zaterdag: Charleroi - Bastia
Rechtstreekse vlucht Charleroi - Bastia. Afhalen van de auto. Overnachting in de regio van Bastia.

Zondag: Bastia, stad van kunst en geschiedenis
Vertrek naar het historische hart van de stad en Place Saint-Nicolas, een van de grootste pleinen van Frankrijk. In de oude haven brengt u een bezoek aan de neoklassieke Saint Jean-Baptiste kerk, vervolgens een uitstapje door de steile steegjes en ontdekking van het Palais des Gouverneurs génois, dat ook het historisch museum herbergt. Voortzetting naar de Sainte-Croix kerk en de Oratoire Saint-Roch. Overnachting in de regio van Bastia.

Maandag: De Genuese torens van de Cap Corse
Vertrek naar de Cap Corse, waar talloze Genuese torens liggen. Onderweg passeert u Erbalunga, Pietracorbara (toren van Castellare), toren van l’Osse, Macinaggio met de wandelroute ‘Le sentier des douaniers’, Albo, Nonza met haar zwarte strand (Paoline toren) en de toren van Farinole. Retour via de Col de Teghime en overnachting in de regio van Bastia.

Dinsdag: De Castagniccia streek, bakermat van de barokkunst
Vertrek naar de Castagniccia streek, waar de mooiste kastanjebossen van Corsica en unieke overblijfselen van de barokkunst. Bezoek aan Morosaglia, dorp van Pascal Paoli, de barokkerk in La Porta, de bron en het klooster in Orezza, het unieke uitzicht in Piedicroce... Overnachting in de regio van Bastia. 

Woensdag: De culturele “parels” Nebbio en de Balagne 
Vertrek naar Murato (bezoek aan de Pisaanse San Michele kerk), vervolgens naar Oletta (Saint-François klooster), en Saint-Florent voor een wandeling door de oude stad met de indrukwekkende cilindervormige citadel. Vertrek naar de Balagne via de Agriatenwoestijn, halte in het door Pascal Paoli gestichte Ile-Rousse met een wandeling tot de Iles de la Pietra om uiteindelijk door te rijden naar Calvi. Overnachting in de regio van Calvi.

Donderdag: De bergdorpen van de Balagnestreek
Vertrek voor de "Route des Artisans" langs de beroemde dorpen vol historie: de barokkerk in Cateri, de Romaanse kerk in Aregno, Sant’ Antonino, geklasseerd in de lijst met mooiste dorpen van Frankrijk, Pigna en tot slot Corbara (Dominicaans klooster). Overnachting in de regio van Calvi.

Vrijdag: Calvi en het natuurreservaat van Scandola
Wandeling langs de citadel van Calvi en ontdekking van de verschillende historische overblijfselen: de Tour de sel, de Oratoire Saint-Antoine, de Saint-Jean Baptise kathedraal, het geboortehuis van Christoffel Columbus, de Sampiero kazerne... Vervolgens een boottocht naar het natuurreservaat van Scandola, geklasseerd als UNESCO werelderfgoed. Overnachting in de regio van Calvi.

Zaterdag: Corte en het bos van Vizzavona
Vertrek naar Corte in het hart van het eiland. Bezoek aan de oude stad en de citadel, dat ook het Musée de la Corse herbergt. Vervolgens een wandeling door de beroemde Restonica vallei en de beroemde bergengtes. Voortzetting naar Ajaccio via het bos van Vizzavona. Overnachting in de regio van Ajaccio. 

Zondag: Ajaccio, geboortestad van Napoleon Bonaparte
Stadsbezoek in de voetstappen van de Keizer: route langs het Maison Bonaparte, het Fesch museum (Italiaanse schilders), de keizerlijke kapel, de straat Roi de Rome, Place d’Austerlitz, de Santa Maria Assunta kathedraal, het stadhuis met de “salon napoléonien”… Overnachting in de regio van Ajaccio. 

Maandag: Het Griekse Cargèse, Piana en Porto
Vertrek naar het door de Grieken gestichte dorp Cargèse voor een bezoek aan de 2 kerken die tegenover elkaar liggen (een orthodox, de andere Latijns). Voortzetting naar Piana, geklasseerd alse en van de mooiste dorpen van Frankrijk, daarna Porto en een bezoek aan de vierkante Genuese toren. Overnachting in de regio van Ajaccio. 

Dinsdag: Sartène en de prehistorische sites
Vertrek naar Bonifacio via de Golf van Valinco. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de prehistorische vindplaats in Filitosa, daarna voortzetting naar de beroemde Genuese brug Spin’a Cavallu en halte in Sartène voor een historische wandeling: de citadel, de Santa Maria Assunta kerk, Place de la Porta… Vervolgens ontdekking van de menhir route met de stenenrijen in Palaggiu en het megalietenpark van Cauria. Overnachting in de regio van Bonifacio. 

Woensdag: De Lavezzi eilanden en Bonifacio
Vertrek per boot naar de Lavezzi eilanden voor een ontspanningsdag in een van de vele kreken. Retour naar Bonifacio langs Ile de Cavallo, Ile de Piana, de grotten van Saint-Antoine, de “Grain de sable”… Overnachting in de regio van Bonifacio. 

Donderdag: De typische dorpen van de Alta Rocca
Vertrek naar de Col de Bavella om er het panorama over de “Aiguilles” te bewonderen. Onderweg passeert u de mooiste dorpen van de Alta Rocca: Lévie (de sites Cucuruzzu en Capula), Sainte-Lucie-de-Tallano (olijfolie molen) en Zonza. Retour via het Ospédale bos en Porto-Vecchio en overnachting in de regio van Bonifacio. 

Vrijdag: Porto-Vecchio en de paradijselijke stranden
Vertrek naar Porto-Vecchio voor een wandeling door de oude Genuese citadel en een ontspanningsmoment op een van de paradijselijke stranden van de regio, zoals Palombaggia, Santa Giulia of Saint-Cyprien. Een alternatief is om naar de prehistorische vindplaats Casteddu d’Arraghju te gaan voor een schitterend panoramisch zicht over de kustlijn. Overnachting in de regio van Bonifacio. 

Zaterdag: Figari- Charleroi
Wandeling door de oude stad Bonifacio: de vesting “Bastion de l’étendard”, de trap van de Roi d’Aragon, het zeekerkhof, de Sainte-Marie Majeure kerk… Retour naar de luchthaven en rechtstreekse vlucht Figari - Charleroi

Goed om te weten:
Huisdieren niet toegestaan.
Babybed (op aanvraag) ter plaatse te betalen.
Verblijfstaksen ter plaatse te betalen.
Verblijf in een standaard kamer.

Inbegrepen in de prijs:
Vlucht heen en terug.
Luchthaventaksen.
14 Hotelovernachtingen.
Huurauto categorie B voor de hele periode.
Een informatieve reisgids met onze aanbevelingen op het gebied van activiteiten, attracties, bars, restaurants, bijzondere locaties...

Opmerking:
De route kan naargelang de beschikbaarheid in de hotels gewijzigd worden. De overnachtingen zijn geboekt, de uitstapjes en bezoeken zijn ter informatie gegeven en wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele sluitingen. Deze rondreis is informatief aangegeven en u bent volkomen vrij om het dagprogramma naar uw wensen aan te passen. Een wegenkaart wordt aanbevolen.


Inbegrepen in dit pakket :
  Heenvlucht   Zaterdag 06-05-2023
cruise


Charleroi Bastia

13:05 - 14:50

  Voertuig   Zaterdag 06-05-2023
cruise

Bastia Figari

14:50 - 10:35
Duur : 14 dagen
1 x CAT B

  Accommodatie 1   Zaterdag 06.05.2023
Best Western Montecristo-Bastia

Hotel Best Western Montecristo-Bastia

Duur : 4 nachten
Bastia

Wij houden van : De centrale ligging. De ideale uitvalsbasis om Bastia te verkennen. De moderne kamers.

  Accommodatie 2   Woensdag 10.05.2023
Saint-Erasme

Hotel Saint-Erasme

Duur : 3 nachten
Calvi

Wij houden van : De gerenoveerde kamers. Het panoramische zeezicht. De ligging vlakbij het gezellige centrum.

  Accommodatie 3   Zaterdag 13.05.2023
Best Western Plus Amirauté

Hotel Best Western Plus Amirauté

Duur : 3 nachten
Ajaccio

Wij houden van : De nabijheid van zowel het strand als het centrum. De ruime kamers. De goede prijs/kwaliteitverhouding.

  Accommodatie 4   Dinsdag 16.05.2023
Solemare

Hotel Solemare

Duur : 4 nachten
Bonifacio

Wij houden van : Het uitzicht vanuit het zwembad.  De ligging in de haven van Bonifacio. De gemoedelijke sfeer.

  Terugvlucht   Zaterdag 20.05.2023
cruise

XK788
Figari Charleroi

12:35 - 14:30