Hoogtepunten van Corsica

Autorondreis   -   Hoogtepunten van Corsica   -   8 dagen / 7 nachten / 3 hotels

Met dit 8-daagse programma ontdekt u in 3 etappes de verschillende regio’s van Corsica met verblijf in 3-sterren hotels.

Informatieve reisbeschrijving:

Dag 1 : Charleroi - Figari
Rechtstreekse vlucht Charleroi-Figari. Afhalen van de auto. Overnachting in de regio van Porto-Vecchio.

Dag 2 : Ospédale - Bavella
Vertrek naar het Ospédale massief, Zonza en de col de Bavella. Panorama over de "Aiguilles" en voortzetting naar Porto-Vecchio voor een bezoek aan de oude stad of ontspanning op één van de prachtige stranden van de regio. Overnachting in de regio van Porto-Vecchio.

Dag 3 : Bonifacio
Vertrek naar Bonifacio, één van de mooiste steden van Europa en gelegen bovenop indrukwekkende 60 meter hoge kalkrotsen. Rondleiding door de stad in een treintje en boottocht. Overnachting in de regio van Porto-Vecchio.

Dag 4 : Ajaccio - Porto
Vertrek naar Porto via Sartène, "De meest Corsicaanse stad van Corsica", Propriano en Ajaccio. In Ajaccio, bezoek aan het Bonaparte museum, het salon Napoleon of het Fesch museum. Voortzetting naar Porto. Overnachting in de regio van Porto.

Dag 5 : Porto - Piana
Vertrek naar Piana voor een bezoek aan de wondermooie Calanques, beschermd Unesco werelderfgoed. Boottocht in het Scandola reservaat. Bezoek aan Porto en de Genuese toren en voortzetting naar Evisa en de Gorges de Spelunca. Bezoek aan het dorp en het bos van Aïtone tussen de bergen en de laricio pijnbomen gelegen. Overnachting in de regio van Porto.

Dag 6 : De Balagnestreek
Vertrek naar de Balagnestreek en bezoek aan de badplaatsen Ile Rousse en Calvi. Bezoek aan de citadel en voortzetting naar de oude dorpjes van de Balagne zoals Cateri (barokkerk), Aregno, Sant’ Antonino (gebouwd op een hoge bergtop), Pigna (ambachtelijke activiteiten) en Corbara (klooster van de Dominicanen). Overnachting in de regio van Bastia.

Dag 7 : Cap Corse - Bastia
Vertrek naar Oletta en Murato (prachtige kerken) en een bezoek aan de Cap Corse via Saint-Florent, Patrimonio (bekend om de lokale wijn), het zwarte strand van Nonza, de Genuese toren in Albo, de leikliffen bij Canari, en de dorpjes Pino en Luri. Voortzetting naar Bastia en bezoek aan de stad: de Genuese citadel, de oude haven, het Saint-Nicolasplein… Overnachting in de regio van Bastia.

Dag 8 : Castagniccia - Corte
Vertrek naar de Castagnicciastreek waar een immens kastanjebos hooggelegen dorpjes verschuilt. Bezoek aan het museum van Morosaglia, dorp van Pascal Paoli. Voortzetting naar Corte, historische en culturele hoofdstad van het eiland. Rondleiding door de stad in een toeristisch treintje. Retour naar de luchthaven en rechtstreekse vlucht Bastia-Charleroi.

Goed om te weten:
Huisdieren niet toegelaten.
Babybed (op aanvraag) ter plaatse te betalen.
Verblijfstaksen ter plaatse te betalen.

Inbegrepen in de prijs:
Vlucht heen en terug.
Luchthaventaksen.
7 Hotelovernachtingen.
Huurauto categorie B voor de hele week.

Opmerking:
De route kan naargelang de beschikbaarheid in de hotels gewijzigd worden. De overnachtingen zijn geboekt, de uitstapjes en bezoeken zijn ter informatie gegeven en wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele sluitingen. Deze rondreis is informatief aangegeven en u bent volkomen vrij om het dagprogramma naar uw wensen aan te passen. Een wegenkaart wordt aanbevolen.


Inbegrepen in dit pakket :
  Heenvlucht   Zaterdag 20-05-2023
cruise


Charleroi Figari

09:40 - 11:30

  Voertuig   Zaterdag 20-05-2023
cruise

Figari Bastia

11:30 - 08:15
Duur : 7 dagen
1 x CAT B

  Accommodatie 1   Zaterdag 20.05.2023
Kilina

Hotel Kilina

Duur : 3 nachten
Porto-Vecchio

Wij houden van : Een perfect adres voor families. De comunicerende familiekamers. Het mooie zwembad.    

  Accommodatie 2   Dinsdag 23.05.2023
Stella Marina

Hotel Stella Marina

Duur : 2 nachten
Serriera

Wij houden van : De ligging midden in de natuur. Het dichtbij gelegen strand. De goede lokale keuken.

  Accommodatie 3   Donderdag 25.05.2023
La Lagune

Hotel La Lagune

Duur : 2 nachten
Lucciana

Wij houden van : Het grote verwarmde zwembad. De ruime kamers. De directe toegang tot het strand.

  Terugvlucht   Zaterdag 27.05.2023
cruise

XK792
Bastia Charleroi

10:15 - 12:00