Door de Authentieke Dorpen

Autorondreis   -   Door de Authentieke Dorpen   -   13 dagen / 12 nachten / 4 hotels

Rustzoekers, natuurliefhebbers en wandelaars zullen in deze rondreis volledig aan hun trekken komen. Met 4 overnachtingsplaatsen in de mooiste dorpjes van Corsica toont de authentieke charme van het eiland zich in haar volle glorie. De rondreis voltrekt zich op een gemoedelijk tempo door de bergen of langs de kust via kleine slingerweggetjes met spectaculaire vergezichten. Op het programma staan hoge bergen, uitgestrekte bossen, watervallen, romantische zonsondergangen en wie weet, zelfs wilde dieren...  

Voor wie 13 dagen net iets te lang vindt, is er ook een alternatieve versie in 10 dagen.

Informatieve reisbeschrijving:

Zaterdag: Brussel - Figari
Rechtstreekse vlucht Brussel - Figari. Afhalen van de auto. Verblijf in auberge Sole E Monti*** in Quenza.

Zondag: Bavella, Porto-Vecchio en het Ospédale
Wandeling op de Col de Bavella, uitzicht over de Aiguilles en voortzetting naar Porto-Vecchio via Solenzara, bezoek aan de stad of ontspanning op één van de prachtige stranden van de streek. Retour naar Quenza door het Ospédale bos, halte aan de Piscia di Gallu waterval. Verblijf in auberge Sole E Monti.

Maandag: Bonifacio en de Lavezzi eilanden
Vertrek naar Bonifacio, één van de mooiste steden van Europa die bovenop indrukwekkende 60 meter hoge kalkrotsen ligt. Rondleiding door de stad in een treintje en boottocht naar de Lavezzi eilanden. Retour naar Quenza via Lévie en Zonza. Verblijf in auberge Sole E Monti.

Dinsdag: De dorpen van de Alta Rocca
Vertrek naar het Prunelli dal via de mooiste dorpen van de Alta Rocca: Lévie en Sainte-Lucie-de-Tallano om zo het achterland van Ajaccio te bereiken via Propriano, de prehistorische vindplaats van Filitosa en het dorp Olmeto. Verblijf in hotel Artemisia*** in Bastelica.

Woensdag: Het Prunelli dal
Vertrek naar Bocognano voor een bezoek aan dit typisch Corsicaanse dorpje en de hoogste waterval van Corsica, de “cascade du voile de la mariée”. Rijd verder naar Bastelica voor een wandeling door het dorp of langs het meer van Tolla. Overnachting in hotel Artemisia.

Donderdag: Ajaccio en de Sanguinaires eilanden
Bezoek aan de hoofdstad Ajaccio met in de oude binnenstad onder andere het maison “Bonaparte” (het geboortehuis van Napoleon) en het Fesch museum. Maak vervolgens een boottocht naar de Sanguinaires eilanden of rust uit op één van de vele stranden waaronder plage de Barbicaja, Capo Di Feno of Cala Di Fica. Verblijf in hotel Artemisia.

Vrijdag: Cargèse - Piana
Vertrek naar Piana via Sagone (groot strand) en Cargèse, bezoek aan de kerken en wandeling door de jachthaven. Voortzetting naar Piana, beschouwd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk, voor een ontdekking van de Calanques. Verblijf in hotel Scandola*** in Piana.

Zaterdag: De Golf van Porto en het Aïtone bos
Vertrek naar Porto via de Calanques voor een boottocht in het Scandola natuurreservaat, beschermd UNESCO werelderfgoed. Bezoek aan Porto en de rechthoekige Genuese toren en voortzetting naar de kloven van Spelunca en Evisa. Bezoek aan het dorp en wandeling tussen de bergen en de laricio pijnbomen van het Aïtone bos. Verblijf in hotel Scandola.

Zondag: De Golf van Girolata
Vertrek via een slingerweg tussen de rotsen door naar het dorpje Girolata. Het dorp is enkel te voet te bereiken na een wandeling van ongeveer 1u30. Keer terug naar Piana voor een moment van ontspanning in de kreek van Ficajola. Een alternatieve activiteit is een tocht naar de Tour du Capo Rosso. Hiervandaan heeft u een adembenemend uitzicht over de grillige kustlijn. Overnachting in hotel Scandola.

Maandag: De dorpen van de Balagnestreek
Vertrek voor een uitstap naar de Balagnestreek met de badplaatsen Ile Rousse en Calvi. Bezoek aan de citadel en voortzetting naar de oude dorpen van de streek met Cateri (barokkerk), Aregno (Romaanse kerk), Sant’ Antonino (gebouwd op een hoge bergtop), Pigna (ambachtelijke activiteiten) en Corbara (klooster van de Dominicanen). Verblijf in hotel Cas’Anna Lidia**** in Feliceto.

Dinsdag: De dorpen van de Cap Corse en Bastia 
Vertrek naar Oletta en Murato (prachtige kerken), daarna bezoek aan de Cap Corse via Saint Florent, Patrimonio (beroemd vanwege de wijnen), Nonza met haar zwarte strand, Albo en de Genuese toren, de leisteenkliffen in Canari, Pino en Luri. Voortzetting naar Bastia en bezoek aan de stad: de Genuese citadel, de oude haven, het Saint-Nicolas plein… Verblijf in hotel Cas’Anna Lidia.

Woensdag: De Castagnicciastreek en haar dorpen
Vertrek naar de Castagnicciastreek waar het mooiste kastanjebos van Corsica ligt, evenals unieke monumenten van de barokkunst. Bezoek aan Morosaglia, dorp van Pascal Paoli, de barokkerk van La Porta, de bron en het klooster van Orezza, en het unieke uitzicht vanuit Piedicroce. Verblijf in hotel Cas’Anna Lidia.

Donderdag: Corte en het Restonica dal
Vertrek naar Bastia via Corte, historische en culturele hoofdstad van het eiland. Bezoek aan de oude stad, de citadel en wandeling in de Gorges de la Restonica. Retour naar de luchthaven en rechtstreekse vlucht Bastia - Brussel.

Goed om te weten
Huisdieren niet toegelaten.
Babybed (op aanvraag) ter plaatse te betalen.
Verblijfstaksen ter plaatse te betalen.

Opmerking
De route kan naargelang de beschikbaarheid in de hotels gewijzigd worden. De overnachtingen zijn geboekt, de uitstapjes en bezoeken zijn ter informatie gegeven en wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele sluitingen. Deze rondreis is informatief aangegeven en u bent volkomen vrij om het dagprogramma naar uw wensen aan te passen. Een wegenkaart wordt aanbevolen.


Inbegrepen in dit pakket :
  Heenvlucht   Zaterdag 15-06-2019
cruise

SN3581
Brussel Figari

15:10 - 17:10

  Voertuig   Zaterdag 15-06-2019
cruise

Figari Bastia

17:10 - 13:15
Duur : 12 dagen
1 x CAT B

  Accommodatie 1   Zaterdag 15.06.2019
Sole E Monti

Auberge Sole E Monti

Duur : 3 nachten
Quenza

Wij houden van : De sfeer van een herberg. De lokale gerechten in het restaurant. De warme ontvangst.

  Accommodatie 2   Dinsdag 18.06.2019
Artemisia

Hotel Artemisia

Duur : 3 nachten
Bastelica

Wij houden van : De rustige en ontspannende omgeving. De goede kwaliteit van het restaurant. Het onvergetelijke uitzicht op de bergen.  

  Accommodatie 3   Vrijdag 21.06.2019
Scandola

Hotel Scandola

Duur : 3 nachten
Piana

Wij houden van : Het kleinschalige, familiale karakter. De ruime, moderne kamers. Het fantastische uitzicht op de Calanques van Piana.    

  Accommodatie 4   Maandag 24.06.2019
Cas'Anna Lidia

Hotel Cas'Anna Lidia

Duur : 3 nachten
Feliceto

Wij houden van : De hartelijke ontvangst. De ligging midden in het groen. De decoratie van de kamers.

  Terugvlucht   Donderdag 27.06.2019
cruise

SN3580
Bastia Brussel

15:15 - 17:00