De Corsicaanse rijkdommen

Autorondreis   -   De Corsicaanse rijkdommen   -   13 dagen / 12 nachten / 5 hotels

In 13 dagen geniet u van een eiland met een rijk natuurlijk, cultureel, maar vooral ook culinair erfgoed: van de markt van Ajaccio tot de beroemde bronnen van Orezza. Onderweg passeert u de Route des Artisans in de Balagne en zult u kennis maken met een lokale bevolking die u vol trots kennis wilt laten maken met ontelbare schatten…

Informatieve reisbeschrijving:

Dag 1 : Charleroi - Ajaccio
Rechtstreekse vlucht Charleroi - Ajaccio. Afhalen van de auto. Avondmaal en verblijf in boerderijherberg L’Ogliastru in Ucciani.

Dag 2 : Ajaccio en de herinnering aan Napoleon
Vertrek naar Ajaccio voor een culinaire wandeling over de beroemde ochtendmarkt om er de lokale smaken te ontdekken: olijfolie, kaas, charcuterie, honing, wijn… Culturele namiddag met een tocht in de voetstappen van Napoleon: maison Bonaparte, het Fesch museum, Place d’Austerlitz, rue Roi de Rome… Avondmaal en overnachting in boerderijherberg L'Ogliastru.

Dag 3 : De indrukwekkende landschappen van de westkust
Vertrek naar de Golf van Porto voor een boottocht naar het Scandola reservaat. U vaart langs de rode kliffen om Girolata en de beroemde Calanques de Piana te bereiken. Voortzetting naar Piana en ontspanning in de kreek van Figajola. Een alternatief is om naar de toren van Capo Rosso te gaan voor een wandeltocht met een verbluffend uitzicht. Retour naar Ucciani, avondmaaltijd en overnachting in boerderijherberg L'Ogliastru.

Dag 4 : De golf van Valinco en de streek van Sartène
Vertrek naar het zuiden via Propriano. Bezoek aan de prehistorische vindplaats van Filitosa. Voortzetting naar Sartène "de meest Corsicaanse stad van Corsica" en wandeling in de oude stad. Mogelijkheid om naar de beroemde Genuese brug Spin’a Cavallu te gaan. Vertrek naar Quenza voor het avondmaal (ter plaatse te betalen) en de overnachting in auberge Sole E Monti***.

Dag 5 : De Lavezzi eilanden en Bonifacio
Vertrek naar Bonifacio voor een boottocht naar het paradijselijke natuurreservaat van de Lavezzi eilanden. Ontspanning in een van de kreken van het reservaat en vervolgens retour naar Bonifacio langs de kalkstenen kliffen. Wandeling langs verschillende locaties: de trap van de Roi d’Aragon, het zeekerkhof, de kerk Sainte Marie Majeure, Place Manichella… Avondmaal (ter plaatse te betalen) en overnachting in auberge Sole E Monti in Quenza.

Dag 6 : Ospédale - Bavella
Bezoek aan het Ospédale massief, Zonza en de col de Bavella. Uitzicht over de Aiguilles, wandeling tot de "Trou de la Bombe". Vertrek via Solenzara naar Porto-Vecchio voor een moment van ontspanning op één van de prachtige witte zandstranden van de regio. Retour naar Quenza voor het avondmaal (ter plaatse te betalen) en de overnachting in auberge Sole E Monti.

Dag 7 : De dorpen van de Castagniccia streek
Vertrek voor een verkenning van de mysterieuze dorpen van de Castagniccia streek: Morosaglia, dorp van Pascal Paoli, La Porta met de Saint-Jean Baptiste kerk dat een echte parel in de barokkunst is. Voortzetting naar Orezza (bronnen) en daarna Piedicroce met haar geweldige barokkerk. Avondmaal en overnachting in hotel Le Refuge**.

Dag 8 : Corte, de citadel en het Restonicadal
Vertrek naar de Balagnestreek via Corte, gelegen tussen de bergen: bezoek aan de oude stad en citadel. Vervolgens, wandeling door de Gorges de la Restonica om zo de mooiste meren van het eiland te ontdekken (Melo, Capitello…). Avondmaal en overnachting in auberge Ostéria di l'Orta.

Dag 9 : de Route des Artisans in de Balagnestreek
Vertrek naar de beroemde ambachtsdorpen in de Balagnestreek: de pottenbakkers in Corbara, de keramiek en vioolbouwers in Pigna, het citroensap van Sant’ Antonino, het aardewerk van Cateri, de glasblazers in Feliceto, olijfolie uit de Reginu vallei, wijn van de Clos Columbu of “domaine de l’Alzipratu”. Retour naar Asco, avondmaal en overnachting in auberge Ostéria di l'Orta.

Dag 10 : Verkenning van de gorges de l’Asco
Wandeltocht in de weelderige Asco vallei langs één van de vele routes. Aarzel niet om voor de lunch een picknickmand te vragen in de auberge om zo van een echt authentieke maaltijd in een ongerepte omgeving te kunnen genieten. Avondmaal en overnachting in auberge Ostéria di l'Orta.

Dag 11 : Patrimonio en de stranden van de Agriatenwoestijn
Vertrek naar Patrimonio en bezoek aan een van de beroemde wijngaarden van het dorp zoals “domaine de Leccia” en voortzetting naar Saint-Florent voor een boottocht en een ontspanningsmoment op de paradijselijke stranden van Lodu en Saleccia. Daarna naar San-Martino-di-Lota voor het avondmaal (ter plaatse te betalen) en de overnachting in hotel La Corniche.

Dag 12 : De grote tour van de Cap Corse
Vertrek voor een complete ronde door de Cap Corse en alle mooie dorpjes van deze streek: Erbalunga (direct aan zee), Macinaggio (plezierhaven), Rogliano (Mattei molen), Centuri (vissershaven). Voortzetting richting Canari (leisteengroeven), Albo (haven en Genuese toren), Nonza (wachttoren en zwart keienstrand). Retour naar San-Martino-di-Lota, avondmaal (ter plaatse te betalen) en overnachting in hotel La Corniche.

Dag 13 : Bastia – Charleroi
Vertrek naar Bastia voor een bezoek aan de stad: de Genuese citadel, de oude haven, het Saint-Nicolasplein… Voortzetting naar de luchthaven en rechtstreekse vlucht Bastia - Charleroi.

Goed om te weten :

Huisdieren niet toegelaten.
Babybed (op aanvraag) ter plaatse te betalen.
Verblijfstaksen ter plaatse te betalen.
Verblijf in een standaard kamer.

Opmerking :

De route kan naargelang de beschikbaarheid in de hotels gewijzigd worden. De overnachtingen zijn geboekt, de uitstapjes en bezoeken zijn ter informatie gegeven en wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele sluitingen. Deze rondreis is informatief aangegeven en u bent volkomen vrij om het dagprogramma naar uw wensen aan te passen. Een wegenkaart wordt aanbevolen.


Inbegrepen in dit pakket :
  Heenvlucht   Zaterdag 15-04-2023
cruise


Charleroi Ajaccio

17:30 - 19:15

  Voertuig   Zaterdag 15-04-2023
cruise

Ajaccio Bastia

19:15 - 07:40
Duur : 12 dagen
1 x CAT B

  Accommodatie 1   Zaterdag 15.04.2023
L'Ogliastru

Boerderijherberg L'Ogliastru

Duur : 3 nachten
Ucciani

Wij houden van : In het midden van de vallei van de Gravona. Zeer comfortabele kamers. Uitstekende lokale keuken.

  Accommodatie 2   Dinsdag 18.04.2023
A Pignata

Auberge A Pignata

Duur : 3 nachten
Levie

Wij houden van : De traditionele keuken. Het uitzicht op de Aiguilles de Bavella. De stilte in het gebied.

  Accommodatie 3   Vrijdag 21.04.2023
Le Refuge Orezza

Hotel Le Refuge Orezza

Duur : 1 nachten
Piedicroce

Wij houden van : Uitzonderlijk uitzicht over de vallei van Orezza. Comfortabele kamers met panoramisch terras.  Traditionele keuken op basis van lokale producten.

  Accommodatie 4   Zaterdag 22.04.2023
A Pasturella

Hotel A Pasturella

Duur : 3 nachten
Monticello

Wij houden van : Het zeer goede restaurant. De traditionele charme van het hotel. Het panoramische zicht op Ile Rousse.

  Accommodatie 5   Dinsdag 25.04.2023
La Corniche

Hotel La Corniche

Duur : 2 nachten
San Martino di Lota

Wij houden van : Het uitmuntende restaurant.De buitengewone wijnkelder.Het geweldige uitzicht.

  Terugvlucht   Donderdag 27.04.2023
cruise

XK792
Bastia Charleroi

09:40 - 11:25