Hoogtepunten van Corsica Luxe-versie

Autorondreis - Hoogtepunten van Corsica Luxe Versie - 8 dagen / 7 nachten / 3 hotels

Dankzij deze 8-daagse rondreis ontdekt u de meest gevarieerde en onvergetelijke plekjes van het Ile de Beauté. Vanuit 3 zeer comfortabele hotels met een uitstekende keuken en een prachtige ligging in een rustige en wondermooie omgeving.

Informatieve reisbeschrijving:

Dag 1 : Charleroi - Figari
Rechtstreekse vlucht Charleroi - Figari. Afhalen van de auto. Vertrek naar de paradijselijke stranden van het zuiden via de Castagnicciastreek waar het mooiste kastanjebos van Corsica ligt, evenals unieke monumenten van de barokkunst. Bezoek aan Morosaglia, dorp van Pascal Paoli, de barokkerk van La Porta, de bron en het klooster van Orezza, en het unieke uitzicht vanuit Piedicroce… Voortzetting naar Porto-Vecchio via Aléria en zijn Romeinse site. Verblijf en avondmaal in hotel Roi Théodore**** in Porto-Vecchio.

Dag 2 : Bonifacio en de Lavezzi eilanden
Vertrek naar Bonifacio, één van de mooiste steden van Europa en gelegen bovenop indrukwekkende 60 meter hoge kalkrotsen. Rondleiding door de stad in een treintje en boottocht naar de Lavezzi eilanden, paradijselijk natuurreservaat. Verblijf en avondmaal in hotel Roi Théodore.

Dag 3 : Ospédale - Bavella
Vertrek naar het Ospédale massief, Zonza en de col de Bavella. Panorama over de "Aiguilles" en wandeling tot de "Trou de la Bombe" en retour naar Porto-Vecchio via Solenzara voor een moment van ontspanning op één van de prachtige witte zandstranden van de regio. Verblijf en avondmaal in hotel Roi Théodore.

Dag 4 : Piana
Vertrek naar Piana, beschouwd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk en beroemd vanwege de fabelachtige Calanques. Verblijf en avondmaal in hotel Capo Rosso**** in Piana.

Dag 5 : Piana en het Aïtone bos
Vertrek naar Porto via de prachtige Calanques. Boottocht in het Scandola natuurreservaat, beschermd UNESCO werelderfgoed. Bezoek aan Porto en haar rechthoekige Genuese toren en voortzetting naar de bergkloven van Spelunca en Evisa. Bezoek aan het dorp en wandeling in het Aïtone bos met laricio pijnbomen gelegen in het hart van de bergen. Verblijf en avondmaal in hotel Capo Rosso

Dag 6 : De Balagnestreek en de hooggelegen dorpen
Vertrek naar Calvi, bezoek aan de citadel, wandeling door de haven en voortzetting naar de oude dorpen van de streek zoals Cateri (barokkerk), Sant’ Antonino (gebouwd op een hoge bergtop), Pigna (ambachtelijke activiteiten) en Corbara (klooster van de Dominicanen). Deze hooggelegen dorpen zijn prachtig behouden. Voortzetting naar Saint-Florent via de Agriatenwoestijn. Verblijf en avondmaal in hotel La Roya**** in Saint-Florent..

Dag 7 : Cap Corse en Bastia
Vertrek naar Oletta en Murato (dorpen bekend vanwege hun prachtige kerk). Vervolgens een bezoek aan de Cap Corse via Saint-Florent en de citadel, Patrimonio en de befaamde wijngaarden, Nonza en het zwarte strand, Albo en de Genuese toren, Canari en de leisteenkliffen, Pino en Luri. Voortzetting via Erbalunga naar Bastia, de historische hoofdstad van het eiland. Bezoek aan de stad: de Genuese citadel, de oude haven, het Saint-Nicolas plein… Retour naar Saint-Florent via de Col de Teghime. Verblijf en avondmaal in hotel La Roya.

Dag 8 : Bastia - Charleroi
Wandeling in de stad van Bastia.  Retour naar de luchthaven en rechtstreekse vlucht Bastia - Charleroi.

Goed om te weten :

Huisdieren niet toegelaten.
Babybed (op aanvraag) ter plaatse te betalen.
Verblijfstaksen ter plaatse te betalen.
Verblijf in standaard kamer.

Inbegrepen in de prijs :

Vlucht heen en terug.
Luchthaventaksen
7 Nachten in halfpension.
Huurauto categorie B voor de hele week.
Een informatieve reisgids met onze aanbevelingen op het gebied van activiteiten, attracties, bars, restaurants, bijzondere locaties...

Opmerking :

De route kan naargelang de beschikbaarheid in de hotels gewijzigd worden. De overnachtingen zijn geboekt, de uitstapjes en bezoeken zijn ter informatie gegeven en wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele sluitingen. Deze rondreis is informatief aangegeven en u bent volkomen vrij om het dagprogramma naar uw wensen aan te passen. Een wegenkaart wordt aanbevolen.


Inbegrepen in dit pakket :
  Heenvlucht   Zaterdag 27-08-2022
cruise


Charleroi Figari

18:25 - 20:15

  Voertuig   Zaterdag 27-08-2022
cruise

Figari Bastia

20:15 - 08:15
Duur : 7 dagen
1 x CAT B

  Accommodatie 1   Zaterdag 27.08.2022
Le Roi Théodore

Hotel Le Roi Théodore

Duur : 3 nachten
Porto-Vecchio

Wij houden van : Het mooie zwembad en terras.De rustgevende locatie.Het erg goede restaurant. 

  Accommodatie 2   Dinsdag 30.08.2022
Capo Rosso

Hotel Capo Rosso

Duur : 2 nachten
Piana

Wij houden van : De uitstekende keuken. Het magnifieke zicht op de Calanques. Het panoramische terras en zwembad.    

  Accommodatie 3   Donderdag 01.09.2022
La Roya

Hotel La Roya

Duur : 2 nachten
Saint-Florent

Wij houden van : De mooie ligging aan het water. De rust. Het gastronomische restaurant.

  Terugvlucht   Zaterdag 03.09.2022
cruise

XK792
Bastia Charleroi

10:15 - 12:00