De Herbergenroute

Autorondreis - De Herbergenroute "Charme Versie" - 8 dagen / 7 nachten / 2 hotels

Informatieve reisbeschrijving:

Dag 1 : Charleroi - Ajaccio
Rechtstreekse vlucht Charleroi – Ajaccio. Afhalen van de auto. Avondmaal en verblijf in boerderijherberg A Pignata*** in Lévie.

Dag 2 : Bonifacio en het extreme zuiden
Vertrek naar Porto-Vecchio: bezoek aan de oude stad en ontspanning op één van de prachtige stranden met kristalhelder water. Voortzetting naar Bonifacio, verankerd op kalkrotsen, bezoek aan de stad met een treintje en boottocht. Avondmaal en verblijf in boerderijherberg A Pignata.

Dag 3 : Ajaccio - Filitosa
Vertrek naar de typische dorpen van de Alta Rocca: Sainte-Lucie de Tallano, Aullène. Voortzetting naar Ajaccio (bezoek aan het Bonaparte huis, het Salon Napoléonien, het Fesch museum en de Sanguinaires eilanden). Tijdens de terugrit, halte in Filitosa voor een bezoek aan de prehistorische vindplaats. Avondmaal en verblijf in boerderijherberg A Pignata.

Dag 4 : De oostkust - Corte
Vertrek naar Zonza en de Aiguilles de Bavella, daarna de oude Romeinse stad Aléria. Bezoek aan de opgravingen en het museum. Voortzetting naar Corte, bezoek aan de oude stad en de citadel. Avondmaal en verblijf in hotel A Pasturella*** in Monticello.

Dag 5 : De Balagnestreek
Vertrek naar het binnenland en bezoek aan de oude Balagnedorpen Sant’Antonino, Aregno, Corbara en Calenzana. In de namiddag bezoek aan Calvi en de citadel. Avondmaal en verblijf in hotel A Pasturella.

Dag 6 : Piana - Evisa
Vertrek naar Piana via Osani, de col de la Croix en Porto. Uitzicht over de wondermooie Calanques van Piana, beschermd UNESCO werelderfgoed. Voortzetting naar Evisa en de Gorges de la Spelunca, bezoek aan het dorp en het bos van Aïtone gelegen tussen de laricio pijnbomen in het hart van de bergen. Terugtocht langs de Scala di Santa Regina. Avondmaal en verblijf in hotel A Pasturella.

Dag 7 : Bastia - Cap Corse
Vertrek naar Oletta en Murato (dorpen bekend vanwege hun prachtige kerk). Vervolgens een bezoek aan de Cap Corse via Saint-Florent en de citadel, Patrimonio en de befaamde wijngaarden, Nonza en het zwarte strand, Albo en de Genuese toren, Canari en de leikliffen, Pino en Luri. Voortzetting via Erbalunga naar Bastia, de historische hoofdstad van het eiland. Bezoek aan de stad: de Genuese citadel, de oude haven, het Saint-Nicolas plein… Avondmaal en verblijf in hotel A Pasturella.

Dag 8 : Bastia - Charleroi
Vertrek naar de luchthaven en vlucht Bastia - Charleroi.

Goed om te weten :

Huisdieren niet toegelaten.
Babybed (op aanvraag) ter plaatse te betalen.
Verblijfstaksen ter plaatse te betalen.
Verblijf in standaard kamer.

Inbegrepen in de prijs :

Vlucht heen en terug.
Luchthaventaksen.
7 Nachten in halfpension.
Huurauto categorie B voor de hele week.

Opmerking :

De route kan naargelang de beschikbaarheid in de hotels gewijzigd worden. De overnachtingen zijn geboekt, de uitstapjes en bezoeken zijn ter informatie gegeven en wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele sluitingen. Deze rondreis is informatief aangegeven en u bent volkomen vrij om het dagprogramma naar uw wensen aan te passen. Een wegenkaart wordt aanbevolen.


Inbegrepen in dit pakket :
  Heenvlucht   Zaterdag 01-04-2023
cruise


Charleroi Ajaccio

15:05 - 16:50

  Voertuig   Zaterdag 01-04-2023
cruise

Ajaccio Bastia

16:50 - 10:30
Duur : 7 dagen
1 x CAT B

  Accommodatie 1   Zaterdag 01.04.2023
A Pignata

Auberge A Pignata

Duur : 3 nachten
Levie

Wij houden van : De traditionele keuken. Het uitzicht op de Aiguilles de Bavella. De stilte in het gebied.

  Accommodatie 2   Dinsdag 04.04.2023
A Pasturella

Hotel A Pasturella

Duur : 4 nachten
Monticello

Wij houden van : Het zeer goede restaurant. De traditionele charme van het hotel. Het panoramische zicht op Ile Rousse.

  Terugvlucht   Zaterdag 08.04.2023
cruise

XK792
Bastia Charleroi

12:30 - 14:15