Hoogtepunten van Corsica Luxe Versie

Autorondreis - Hoogtepunten van Corsica Luxe Versie - 8 dagen / 7 nachten / 3 hotels

Dankzij deze 8-daagse rondreis ontdekt u de meest gevarieerde en onvergetelijke plekjes van het Ile de Beauté. Vanuit 3 zeer comfortabele hotels met een uitstekende keuken en een prachtige ligging in een rustige en wondermooie omgeving.

Informatieve reisbeschrijving:

Zaterdag: Charleroi - Ajaccio
Rechtstreekse vlucht Charleroi - Ajaccio. Afhalen van de auto. Vertrek naar Piana, beschouwd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk en beroemd vanwege de fabelachtige Calanques. Overnachting in de regio van Piana.

Zondag: Porto, Piana en het Aïtone bos
Vertrek naar Porto via de prachtige Calanques. Boottocht in het Scandola natuurreservaat, beschermd UNESCO werelderfgoed. Bezoek aan Porto en haar rechthoekige Genuese toren en voortzetting naar de bergkloven van Spelunca en Evisa. Bezoek aan het dorp en wandeling in het Aïtone bos met laricio pijnbomen gelegen in het hart van de bergen. Overnachting in de regio van Piana.

Maandag: De Balagnestreek en de hooggelegen dorpen
Vertrek naar Calvi, bezoek aan de citadel, wandeling door de haven en voortzetting naar de oude dorpen van de streek zoals Cateri (barokkerk), Sant’ Antonino (gebouwd op een hoge bergtop), Pigna (ambachtelijke activiteiten) en Corbara (klooster van de Dominicanen). Deze hooggelegen dorpen zijn prachtig behouden. Voortzetting naar Saint-Florent via de Agriatenwoestijn. Overnachting in de regio van Saint-Florent of Bastia.

Dinsdag: Cap Corse en Bastia
Vertrek naar Oletta en Murato (dorpen bekend vanwege hun prachtige kerk). Vervolgens een bezoek aan de Cap Corse via Saint-Florent en de citadel, Patrimonio en de befaamde wijngaarden, Nonza en het zwarte strand, Albo en de Genuese toren, Canari en de leisteenkliffen, Pino en Luri. Voortzetting via Erbalunga naar Bastia, de historische hoofdstad van het eiland. Bezoek aan de stad: de Genuese citadel, de oude haven, het Saint-Nicolas plein… Overnachting in de regio van Saint-Florent of Bastia.

Woensdag: De Castagnicciastreek - Porto-Vecchio
Vertrek naar de paradijselijke stranden van het zuiden via de Castagnicciastreek waar het mooiste kastanjebos van Corsica ligt, evenals unieke monumenten van de barokkunst. Bezoek aan Morosaglia, dorp van Pascal Paoli, de barokkerk van La Porta, de bron en het klooster van Orezza, en het unieke uitzicht vanuit Piedicroce… Voortzetting naar Porto-Vecchio via Aléria en zijn Romeinse site. Overnachting in de regio van Porto-Vecchio.

Donderdag: Bonifacio en de Lavezzi eilanden
Vertrek naar Bonifacio, één van de mooiste steden van Europa en gelegen bovenop indrukwekkende 60 meter hoge kalkrotsen. Rondleiding door de stad in een treintje en boottocht naar de Lavezzi eilanden, paradijselijk natuurreservaat. Overnachting in de regio van Porto-Vecchio.

Vrijdag: Ospédale - Bavella
Vertrek naar het Ospédale massief, Zonza en de col de Bavella. Panorama over de "Aiguilles" en wandeling tot de "Trou de la Bombe" en retour naar Porto-Vecchio via Solenzara voor een moment van ontspanning op één van de prachtige witte zandstranden van de regio. Overnachting in de regio van Porto-Vecchio.

Zaterdag: Porto-Vecchio en de Golf van Figari
Wandeling in de oude stad van Porto-Vecchio. Vertrek richting de golf van Figari voor een relaxmoment in één van de mooiste kreken. Retour naar de luchthaven en rechtstreekse vlucht Figari - Charleroi.

Goed om te weten
Huisdieren niet toegelaten.
Babybed (op aanvraag) ter plaatse te betalen.
Verblijfstaksen ter plaatse te betalen.

Inbegrepen in de prijs
Vlucht heen en terug.
Luchthaventaksen
7 Hotelovernachtingen.
Huurauto categorie B voor de hele week.
Een informatieve reisgids met onze aanbevelingen op het gebied van activiteiten, attracties, bars, restaurants, bijzondere locaties...

Opmerking
De route kan naargelang de beschikbaarheid in de hotels gewijzigd worden. De overnachtingen zijn geboekt, de uitstapjes en bezoeken zijn ter informatie gegeven en wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele sluitingen. Deze rondreis is informatief aangegeven en u bent volkomen vrij om het dagprogramma naar uw wensen aan te passen. Een wegenkaart wordt aanbevolen.


Inbegrepen in dit pakket :
  Heenvlucht   Zaterdag 21-05-2022
cruise


Charleroi Ajaccio

13:05 - 14:50

  Voertuig   Zaterdag 21-05-2022
cruise

Ajaccio Figari

14:50 - 10:35
Duur : 7 dagen
1 x CAT B

  Accommodatie 1   Zaterdag 21.05.2022
Capo Rosso

Hotel Capo Rosso

Duur : 2 nachten
Piana

Wij houden van : De uitstekende keuken. Het magnifieke zicht op de Calanques. Het panoramische terras en zwembad.    

  Accommodatie 2   Maandag 23.05.2022
La Roya

Hotel La Roya

Duur : 2 nachten
Saint-Florent

Wij houden van : De mooie ligging aan het water. De rust. Het gastronomische restaurant.

  Accommodatie 3   Woensdag 25.05.2022
Le Roi Théodore

Hotel Le Roi Théodore

Duur : 3 nachten
Porto-Vecchio

Wij houden van : Het mooie zwembad en terras.De rustgevende locatie.Het erg goede restaurant. 

  Terugvlucht   Zaterdag 28.05.2022
cruise

XK788
Figari Charleroi

12:35 - 14:30