Busexcursies vanuit Ajaccio

Busexcursies vanuit Ajaccio

Busexcursies vanuit Ajaccio

In aanvulling op uw verblijf in Ajaccio (behalve op de route des Sanguinaires) bieden wij u een reeks van excursies naar de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland.

 

 

 

Bonifacio (dag) 

Woensdag - 62€/persoon

Vertrek voor een bezoek aan het magnifieke Bonifacio. De stad werd gesticht in de 9e eeuw waar de stadsmuur en citadel het nog zichtbare bewijs van zijn. De loodrechte kalkstenen kliffen waarop de stad gebouwd is zullen u versteld doen staan! 

 

 

De Calanques van Piana (dag) 

Maandag - 53€/persoon

Vertrek naar de magnifieke Calanques van Piana, geklasseerd als UNESCO werelderfgoed , via de golf van Sagone, Vico, Evisa en het bos van Aïtone, gelegen tussen de Laricio pijnbomen in het hart van de bergen.

In Porto kunt u een mini-cruise Scandola/Girolata maken: 36€/persoon. ter plaatse te betalen.

 

 


 

De maquis en Zevaco (dag) 

Vrijdag - 88€/persoon

Vertrek naar het kleine dorpje Zevaco waar een liefhebber van Corsica zijn liefde voor zijn geboorteland en zijn kennis over de productie van zijn honing zal delen (proeverij). Na een "spuntinu", traditionele Corsicaanse maaltijd gemaakt van charcuterie, kaas en een zelfgemaakt dessert, vervolg naar het meer en de dam van Tolla. Op het rendez-vous: de uitbundigheid van de maquis, zijn kleuren, de geuren en de betoverende dorpen die zich vastklampen aan de berghelling, getuigen van een tumultueus verleden.

 

 

 

Opmerking:

Niet privatieve busexcursies. Lunch niet inbegrepen. Gratis voor kinderen tot 4 jaar en 50% korting voor de kinderen tussen 5 en 14 jaar.