Busexcursies vanuit Ajaccio

Busexcursies vanuit Ajaccio

Busexcursies vanuit Ajaccio

In aanvulling op uw verblijf in de streek van Ajaccio bieden wij u een reeks van excursies naar de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland.

 

1) De geheimen van Ajaccio (½ dag)

Zondagochtend - 25€/persoon

U gaat te voet op ontdekkingstocht door de oude stad, de smalle straatjes, de Genuese burcht, de kathedraal waar Napoleon gedoopt werd, het Stadhuis naast de vissershaven en het beroemde “Place des Palmiers” (toegang musea niet inbegrepen).
Aansluitend maakt u een bustocht door de keizerlijke stad.

 

 

2) Bonifacio (dag)

Maandag - 37€/persoon

Vertrek voor een bezoek aan het magnifieke Bonifacio. De stad werd gesticht in de 9e eeuw waar de stadsmuur en citadel het nog zichtbare bewijs van zijn. De loodrechte kalkstenen kliffen waarop de stad gebouwd is zullen u versteld doen staan! 

 


3) Corte (dag)

Dinsdag - 39€/persoon

Vertrek naar Bocognano, de col de Vizzavona, Venaco en Corte, culturele en historische hoofdstad van het eiland. De robuuste citadel biedt van boven op de rots een prachtig uitzicht. Rondrit met een toeristische trein de stad (inbegrepen). Toegang tot het Corsicaans museum inbegrepen.

 

4) De Calanques van Piana (dag)

Woensdag - 30€/persoon

Vertrek naar de magnifieke Calanques van Piana, geklasseerd als UNESCO werelderfgoed , via de golf van Sagone, Vico, Evisa en het bos van Aïtone, gelegen tussen de Laricio pijnbomen in het hart van de bergen.

In Porto kunt u een mini-cruise Scandola/Girolata maken: 36€/persoon (enkel met reservering).

 

 

5) Sartène en Filitosa (dag)

Donderdag - 33€/persoon

's Ochtends verkent u de Middeleeuwse straatjes van Sartène. In de middag wordt u zelfs nog verder terug in de tijd getransporteerd tijdens een bezoek aan de prehistorische nederzetting Filitosa. 

 

 

6) De maquis en het meer van Tolla (½ dag)

Vrijdagochtend - 28€/persoon

Vertrek richting Bastelica via Cauro en landinwaarts om te genieten van de weelderigheid van de maquis, de kleuren, de geuren en de betoverende dorpen die vastgeklonken liggen aan de berghellingen. Terugrit naar Ajaccio via de kustweg met uitzicht op het meer en de dam van Tolla. Inbegrepen: bezoek van een distilleerderij van etherische oliën.

 

 

Opmerking:

Niet privatieve busexcursies. Lunch niet inbegrepen. Gratis voor kinderen tot 3 jaar en 50% korting voor de kinderen tussen 4 en 11 jaar.