Verblijf : Porto corsica

Verblijf : Porto corsica

Ligging

Porto is in het natuurpark 'Parc Naturel Régional de Corse' gelegen aan één van de mooiste Golven van de Middellandse Zee, waarvan een deel door UNESCO als werelderfgoed is geklasseerd. vanuit Porto is het mogelijk om bootexcursies te maken naar de 'Calanques de Piana', het schiereiland Capo Rosso, het dorpje Girolata en het natuurreservaat van Scandola (ook geklasseerd als werelderfgoed). Daarnaast is het ook een mooie locatie om te (leren) duiken.
De vierkante Genuese toren kijkt uit over Porto. Ten oosten van deze toren is Porto Marina ontwikkeld; een toeristisch geheel van hotels, restaurants en winkels. Ten zuiden van de toren ligt het grote keienstrand van Porto. De regio van Porto is erg ongerept met een hoog reliëf. Het is zonder twijfel één van de mooiste regio's van Corsica.

Afstanden

Porto-Propriano 140 km 2 uur 30
Porto-Sagone 45 km 50 minuten
Porto-Ajaccio 80 km 2 uur
Porto-Bastia 130 km 2 uur 30
Porto-Calvi 76 km 1 uur 45

Luchthaven

Ajaccio: 1u30
Bastia: 3u

Museum

Musée de la Bruyère: gelegen aan de voet van de Genuese toren. In dit museum wordt de geschiedenis van de heide uitgelegd. Heide is een belangrijk onderdeel van veel Corsicaanse producten. Het museum is geopend van april tot eind september.

Strand

Strand van Porto: één van de grootste stranden van de hele Golf. Het strand van Porto is een keienstrand en is niet ver van de haven gelegen.

Bezoeken

Het natuurreservaat van Scandola, de 'Calanques de Piana', de Golfe van Porto, het dorpje Girolata: al deze plekken kunnen bezocht worden met verschillende organisaties die in de haven van Porto te vinden zijn. U kunt ervoor kiezen om één enkele excursie te doen of om meerdere te combineren. Het natuurreservaat van Scandola is het enige reservaat in Frankrijk dat zowel uit zee als uit land bestaat. In totaal strekt het reservaat zich uit over 9km² land en 10km² zee.

Aquarium de la Poudrière: een ecologisch aquarium waarin de flora en fauna van de Golf van porto te zien is. Het hele jaar geopend.

Genuese toren van Porto: 7 dagen op 7 geopend van april tot september met betaalde toegang. Deze vierkante genuese toren dateert uit de 16e eeuw en is volledig gerenoveerd. Van boven in de toren heeft u een schitterend uitzicht over de Golf van Porto.

Sportieve activiteiten

Duiken of snorkelen: duikclub in de haven van Porto. Opleidingen in de maanden april, mei, juni, september en oktober: www.plongeeporto.com

Canyoning

Begeleide of vrije wandeltochten: beklimming van de Capo d’Orto, tocht door de 'Calanques de Piana'.

Bergklimmen

Mountainbiken

Vissen: www.excursions-peche-corse.fr

Hotel : Capo d'Orto
Porto De Westkust

  • De ruime kamers.
  • Het verwarmde zwembad.
  • Het geweldige uitzicht over de Golf van Porto.

Ligging
In het hoog gelegen gedeelte van Porto, aan de rand van het stadje met uitzicht op zee. Op 1 kilometer van het stadscentrum en 1,2 kilometer van...

Capo d'Orto Porto


Hotel : Colombo
Porto De Westkust

  • Tussen de zee en de bergen, midden in de natuur. 
  • Familiaal hotel met een relaxte sfeer.
  • Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

 

 

Ligging
In de heuvels van Porto, in het hart van het “Parc Naturel Régional de Corse”, tussen het natuurreservaat van Scandola en de Calanques van Pian...

Colombo Porto