Verblijf : Levie corsica

Verblijf : Levie corsica

Ligging

Het dorp Levie (Livia in het Corsicaans) is rijk aan historische locaties en prehistorische opgravingen die door UNESCO als werelderfgoed opgenomen zijn. Het is de hoofdstad van de Alta Rocca en strekt zich uit van de Rizzanese-vallei tot de Pianu di Livia en tot aan de berg van Cagna. Het is het startpunt van vele wandeltochten in de richting van de berg van Cagna en richting de prehistorische vindplaatsen. Levie is een mooi en levendig dorp met granieten huizen. 

Afstanden

Levie-Porto 170 km 3 uur
Levie-Sagone 130 km 2 uur 15
Levie-Ajaccio 100 km 1 uur 45
Levie-Porto Vecchio 40 km 1 uur
Levie-Bonifacio 60 km 1 uur 10

Luchthaven

Figari : 1 uur. Ajaccio : 1 uur 45.

Musea
 
Musée départemental de l’Alta Rocca : De collecties die hier tentoongesteld staan laten de geschiedenis en het dagelijks leven van de bewoners van Alta Rocca vanaf het 8e millennium voor onze jaartelling tot aan de Middeleeuwen zien.

Bezoeken
 
Cucuruzzu : Prehistorische vindplaats geklasseerd als historisch monument en geopend voor bezoek. De vindplaats ligt op 700 meter hoogte, waardoor het de bezoekers een onvergetelijk uitzicht biedt over de dorpen van de Alta Rocca.

Capula : Prehistorische vindplaats geklasseerd als historisch monument en geopend voor bezoek.

Auberge : A Pignata
Levie Zuid Corsica

  • De traditionele keuken.
  • Het uitzicht op de Aiguilles de Bavella.
  • De stilte in het gebied.

Ligging
Midden in de natuur op 850 meter hoogte in de prachtige omgeving van het Alta Rocca massief. Het dorpje Levie ligt op 5 kilometer.

Faciliteiten
Typisch...

A Pignata Levie