Van de bergen naar de kust

Van de bergen naar de kust

Deze wandeltocht met een gemiddelde moeilijkheidsgraad door bepaalde lange etappes leidt u over ongekende paden op zoek naar de rotssculpturen van de Monte Cinto en de prachtige landschappen van de Golf van Porto... Tijdens de hele tocht valt u van de ene verbazing in de andere. Naargelang de gekozen formule en om van een nog comfortabeler verblijf te kunnen genieten kan er tijdens de tocht ook in hotels overnacht worden.

Bekijk de route (indicatief) 

Download hier de praktische informatie van deze wandeltocht


BAGAGE: enkel dagrugzak (bagagetransport voorzien)
NIVEAU: gemiddeld
VERBLIJF: gîte of dubbele kamer volgens de gekozen formule
GROEP: 6 tot 14 deelnemers met gids.


Programma:

Dag 1: Charleroi - Ajaccio
Rechtstreekse vlucht Charleroi - Ajaccio. Overnachting in een hotel in Ajaccio.

Dag 2: Calacuccia
Afspraak om 8.30 uur voor het SNCF station in Ajaccio. Transfer naar de Niolu vallei. Eerste stappen over de muildierroute naar de Genuese brug van Muriccioli. Het dorp wordt bereikt via oude landbouwgebieden en tuinen. Overnachting in Calacuccia. Wandeltijd: 3,5 uur.

Dag 3: Het Ninu meer
Na een klim vanuit de vallei van Colga wordt het meer van Ninu ontdekt, paradijs van de wilde paarden. Picknick op de uitgestrekte grasvelden rondom het meer (I pozzi). Het uitzicht is adembenemend en strekt zich uit van de Golf van Sagone tot aan de top van de Monte Cintu. Overnachting in gîte Castel di Vergio. Wandeltijd: 6 uur.

Dag 4: Vergio - Vergio
In het hart van het vulkanische massief van Paglia Orba wordt langs de hoogste toppen van het eiland het pad van de GR20 gevolgd tot aan de Golu bronnen. Halte bij de schaapskooien en verkoeling bij de Radule watervallen. Overnachting in gîte Castel di Vergio. Wandeltijd: 5 uur.

Dag 5: Vergio - Evisa
Deze wandeltocht brengt ons naar de westkant van het eiland. We passeren de col de Vergio en dalen af door de Aïtone vallei, dat bekend staat om haar dennenbos. Via de "chemin du châtaignier" bereiken we het dorpje Evisa. Overnachting in Evisa. Wandeltijd: 5,5 uur.

Dag 6: Evisa - Ota
Een tocht door de ongerepte natuur met een afdaling in de “Gorges de Spelunca” (rood graniet). De bergvegetatie maakt langzamerhand plaats voor Mediterraanse plantensoorten. Overnachting in Ota (deze overnachting is uitsluitend mogelijk op een slaapzaal, niet in een hotelkamer). Wandeltijd: 4 uur.

Dag 7: Ota - Porto
Afdaling naar de zee via de Mare e Monti route. Prachtig uitzicht over de Calanques van Piana, de Golf van Porto en het natuurreservaat van Scandola. Dit wandelpad door de maquis brengt ons naar het strand van Porto, eindpunt van de wandeltocht. Wandeltijd: 6 uur. Transfer naar Ajaccio op het einde van de namiddag. Overnachting in een hotel in Ajaccio.

Dag 8 : Ajaccio - Charleroi
Vrije ochtend en vervolgens retour naar de luchthaven en rechtstreekse vlucht Ajaccio - Charleroi.

Opmerkingen
Het hulpteam zorgt iedere dag voor de transfer van de bagages naar de volgende verblijfplaats.
De reisbeschrijving wordt enkel informatief aangegeven en is voor wijziging vatbaar naargelang de weersomstandigheden, technische criteria en de conditie van de deelnemers. Te allen tijde blijft de gids heer en meester van het programma en kan hij de tochten om verplichte veiligheidsredenen aanpassen.
Deze rondreis kan ook zonder gids: programma en prijzen op aanvraag.
Aankomst en vertrek op zaterdag met onze vlucht naar Ajaccio.

Inbegrepen in de prijs 
Vlucht heen en terug naar Ajaccio.
Luchthaventaksen.
De wandeltocht zoals vermeld.
De begeleiding door gediplomeerd personeel.
Het verblijf op basis van volpension van zondagmorgen tot vrijdagmiddag en de eerste en laatste overnachting in hotel met ontbijt.

Niet inbegrepen
De transfers tussen de luchthaven en het hotel bij aankomst en vertrek (ons raadplegen).
Persoonlijke uitgaven.
Dranken.
Eventuele verblijfstaksen.
Maaltijden van de 2 zaterdagen (middag en avond) en vrijdagavond.


Inbegrepen in dit pakket :
  Heenvlucht   Zaterdag 27-08-2022
cruise


Charleroi Ajaccio

17:25 - 19:10

  Accommodatie 1   Zaterdag 27.08.2022
Campo Dell'Oro

Hotel Campo Dell'Oro

Duur : 1 nachten
Ajaccio

Wij houden van : De moderne en ruime kamers. De ligging vlakbij het vliegveld en het strand. De goede prijs/kwaliteitverhouding.

  Accommodatie 2   Zondag 28.08.2022
Van de bergen naar de kust - 6 dagen

Wandeltocht Van de bergen naar de kust - 6 dagen

Duur : 5 nachten
Ajaccio

Wij houden van :

  Accommodatie 3   Vrijdag 02.09.2022
Campo Dell'Oro

Hotel Campo Dell'Oro

Duur : 1 nachten
Ajaccio

Wij houden van : De moderne en ruime kamers. De ligging vlakbij het vliegveld en het strand. De goede prijs/kwaliteitverhouding.

  Terugvlucht   Zaterdag 03.09.2022
cruise

XK790
Ajaccio Charleroi

07:00 - 08:50