De Grote Tour Langs de kust

Autorondreis: De Grote Tour Langs de Kust  -  11 dagen / 10 nachten / 3 hotels

Deze 11-daagse rondreis biedt een unieke route langs een ongerepte en idyllische kust met lange zandstranden, kristalhelder water en paradijselijke kreken. Geniet van magische panorama’s met majestueuze bergen die op de achtergrond boven de maquis en de bossen uit stijgen.

Informatieve reisbeschrijving:

Dag 1: Charleroi - Bastia
Rechtstreekse vlucht Charleroi - Bastia. Afhalen van de auto. Vertrek naar de Balagnestreek en wandeling in de pittoreske straten van Ile Rousse. Overnachting in Ile Rousse. 

Dag 2: Calvi en het natuurreservaat van Scandola
Wandeling langs de citadel van Calvi en ontdekking van de verschillende historische overblijfselen: de Tour de sel, de Oratoire Saint-Antoine, de Saint-Jean Baptise kathedraal, het geboortehuis van Christoffel Columbus, de Sampiero kazerne... Vervolgens een boottocht naar het natuurreservaat van Scandola, geklasseerd als UNESCO werelderfgoed. Overnachting in Ile Rousse. 

Dag 3: Ile Rousse en de zandstranden van de Balagne
Wandeling door de steegjes van Ile Rousse. Vervolgens bezoek aan het zandstrand van Calvi of één van de andere in de streek (Algajola, Ile-Rousse, Lozari, Ostriconi…). Een alternatieve activiteit is een tocht langs de mooie dorpen in de regio: Feliceto met haar Romaanse kerk en glasblazers, Speluncato en zijn barokkerk of Calenzana, vertrekpunt van de befaamde GR 20. Retour naar Ile Rousse en verblijf in Ile Rousse.

Dag 4: Bastia en de dorpen van de Cap Corse
Vertrek via de Agriatenwoestijn naar Bastia voor een bezoek aan de stad: de Genuese citadel, de oude haven, het Saint-Nicolas plein... Voortzetting voor een tocht door de ongerepte Cap Corse via Erbalunga, prachtig dorp direct aan het water, Luri, Pino, de leisteenkliffen bij Canari, de Genuese toren van Albo, het zwarte strand bij Nonza, Patrimonio dat bekend is om zijn wijnen en Saint-Florent met zijn ronde citadel. Verblijf in Ile Rousse.

Dag 5: Corte en Aléria
Vertrek naar Corte, culturele hoofdstad van het eiland. Bezoek aan de oude stad en de citadel en wandeling door de Gorges de la Restonica. Voortzetting naar Porto-Vecchio met een halte in Aléria voor een bezoek aan de Romeinse opgravingen en het archeologisch museum. Overnachting in Porto-Vecchio.

Dag 6: Bonifacio en de Lavezzi eilanden
Vertrek naar Bonifacio, één van de mooiste steden van Europa en gelegen bovenop indrukwekkende 60 meter hoge kalkrotsen. Rondleiding door de stad in een treintje en boottocht naar het paradijselijke natuurreservaat van de Lavezzi eilanden. Ontspanning op het einde van de dag op het strand van Piantarella, ongerept strand met turquoise zeewater. Verblijf in Porto-Vecchio..

Dag 7: Ospédale en de col de Bavella
Vertrek naar de dorpen van de Alta Rocca (Sainte-Lucie-de-Tallano, Lévie, Zonza) langs het prachtige meer in het Ospédale bos. Voortzetting naar de col de Bavella, uitzicht over de Aiguilles en wandeling tot de "Trou de la Bombe". Retour naar Porto-Vecchio via Solenzara voor een bezoek aan de oude stad of een ontspanningsmoment op één van de stranden van de streek. Verblijf in Porto-Vecchio..

Dag 8: De golf van Valinco en de streek van Sartène
Vertrek noordwaarts langs de westkust via Sartène "de meest Corsicaanse stad van Corsica" en wandeling in de oude stad. Mogelijkheid om naar de beroemde Genuese brug Spin’a Cavallu te gaan. Voortzetting naar Propriano. Bezoek aan de prehistorische vindplaats van Filitosa. Vertrek naar Ajaccio en verblijf.

Dag 9: Ajaccio, keizerlijke stad en Porticcio
Bezoek aan de keizerlijke stad Ajaccio: het Bonaparte huis, het Fesch museum, het museum van Napoleon… Voortzetting naar Porticcio, ontspanning op één van de grote stranden met uitzicht op de hoofdstad. Verblijf in Ajaccio.

Dag 10: De Golf van Porto en Cargèse
Vertrek naar Porto voor een boottocht in het Scandola natuurreservaat, beschermd UNESCO werelderfgoed. Bezoek aan Porto en zijn rechthoekige Genuese toren en voortzetting naar Piana voor een wandeling in de Calanques. Daarna het “Griekse” Cargèse met een bezoek aan de 2 kerken. Retour naar Ajaccio en verblijf in Ajaccio.

Dag 11: Ajaccio - Charleroi
Vertrek naar de luchthaven en rechtstreekse vlucht Ajaccio - Charleroi.

Goed om weten:

Huisdieren niet toegelaten.
Babybed (op aanvraag) ter plaatse te betalen.
Verblijfstaksen ter plaatse te betalen.
Verblijf in standaard kamer.


Inbegrepen in de prijs
Vlucht heen en terug.
Luchthaventaksen
7 Hotelovernachtingen.
Huurauto categorie B voor de hele week.

Opmerking
De route kan naargelang de beschikbaarheid in de hotels gewijzigd worden. De overnachtingen zijn geboekt, de uitstapjes en bezoeken zijn ter informatie gegeven en wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele sluitingen. Deze rondreis is informatief aangegeven en u bent volkomen vrij om het dagprogramma naar uw wensen aan te passen. Een wegenkaart wordt aanbevolen.


Inbegrepen in dit pakket :
  Heenvlucht   Donderdag 20-04-2023
cruise


Charleroi Bastia

12:30 - 14:15

  Voertuig   Donderdag 20-04-2023
cruise

Bastia Ajaccio

14:15 - 08:45
Duur : 10 dagen
1 x CAT B

  Accommodatie 1   Donderdag 20.04.2023
Funtana Marina

Hotel Funtana Marina

Duur : 3 nachten
Ile Rousse

Wij houden van : Het verwarmde zwembad. Het panoramische zicht op Ile Rousse. De comfortabele suite.

  Accommodatie 2   Zondag 23.04.2023
Castell Verde

Hotel Castell Verde

Duur : 4 nachten
Porto-Vecchio

Wij houden van : Het verwarmde zwembad. Het strand van Santa Giulia op slechts een steenworp afstand. De ruime kamers.

  Accommodatie 3   Donderdag 27.04.2023
Best Western Plus Amirauté

Hotel Best Western Plus Amirauté

Duur : 3 nachten
Ajaccio

Wij houden van : De nabijheid van zowel het strand als het centrum. De ruime kamers. De goede prijs/kwaliteitverhouding.

  Terugvlucht   Zondag 30.04.2023
cruise

XK790
Ajaccio Charleroi

10:45 - 12:35