Rondreis per autocar 8 dagen / 7 nachten / volpension / 6 hotels

Buiten de wegen die traditioneel door de grote bussen worden gebruikt, ontdekt u in kleine groepjes van 14 tot 20 personen, een authentieke Corsica, van binnenuit gezien, zo dicht mogelijk bij zijn wortels en zijn tradities, zonder een kijk op bijzondere en vaak voor iedereen onbekende landschappen en plaatsen te missen. Een origineel en ongewoon circuit, buiten de gebaande paden.


Zaterdag: Charleroi-Bastia
Rechtstreekse vlucht Brussel-Bastia. Onthaal op de luchthaven door de chauffeur en de gids en transfer naar het hotel. Welkomstcocktail. Verblijf en avondmaal in het hotel Isola*** in Borgo (of gelijkwaardig in de streek).

Zondag: De zee, Genua en Amerika (Cap Corse)
Ontbijt en vertrek voor een bezoek aan de Cap Corse door de overhangende kustweg met uitzicht op de oostkust om de "huizen van de Amerikanen" te bewonderen met hun originele 19e-eeuwse architectuur, Erbalunga en haar Genuese toren, Macinaggio, Centuri en de vissershaven. Lunch op de haven en wandeling tot de Mattei molen die een prachtig 360-graden uitzicht biedt. Verder langs de westkust met Morsiglia, Pino, Nonza en haar zwarte strand (halte en wandeling tot de Genuese toren). Retour naar het hotel via de col de Teghime. Verblijf en avondmaal in het hotel Isola.

Maandag: Geschiedenis en tradities (De Castagniccia)
Ontbijt en vertrek naar de Castagnicciastreek, immens kastanjebos dat hooggelegen dorpjes verschuilt met Cervione, een echt balkon op de zee, deze plek vol geschiedenis was de hoofdstad van Corsica tijdens de tijd van de enige koning van Corsica Theodore van Neuhoff, daarna Alesani en het emblematische klooster van Sint-Franciscus gesticht in de 13e eeuw door de Franciscanen. Halte bij een herder die de deuren van zijn boerderij zal openen en zal de vervaardiging van de beroemde brocciu uitleggen. Na een typisch Corsicaans lunch, voortzetting naar Piedicroce, beroemd om haar barokke kerk uit de 17e eeuw en haar bouwval van het klooster van Orezza en Morosaglia, dorp van Pascal Paoli, "vader van het Corsicaans vaderland". Voortzetting naar Ile Rousse, verblijf en avondmaal in het hotel Casa Rossa*** (of gelijkwaardig in de streek).

Dinsdag: Op zoek naar de beroemdheden (De Balagnestreek)
Ontbijt en vertrek voor een bezoek aan de oude dorpjes van de Balagne zoals Belgodère, Feliceto (halte bij een glasblazer), Sant'Antonino, gebouwd op een rotsachtige piek en gerangschikt onder de mooiste dorpen in Frankrijk, Corbara, gebouwd op een heuvel biedt een prachtig uitzicht op het 7 km lange strand van de gemeente. Bezoek aan de prachtige barokke collegiale uit de 17e eeuw. Lunch in Calvi en bezoek te voet aan de oude stad en aan de Genuese citadel, een echt fort dat een prachtig 360-graden uitzicht biedt over de stad, de zee en de bergen met de Monte Grossu die op 1937 meter culmineert.Voortzetting naar Porto, verblijf en avondmaal in het hotel Stella Marina*** in Serriera (of gelijkwaardig in de streek).

Woensdag: natuur en cultuur (Porto - Piana - Ajaccio)
Ontbijt en vertrek naar Porto en de wondermooie Calanques van Piana, die door de erosie de vreemdste vormen hebben gekregen en beschermd UNESCO-werelderfgoed zijn, boottocht “Les Calanques” en wandeling in de Calanques. Lunch in het dorp van Piana en vertrek naar Ajaccio via Cargèse, het door de Grieken gestichte dorp voor een bezoek aan de 2 kerken die tegenover elkaar liggen (een orthodox, de andere Latijnsen Sagone. Aan het eind van de dag, bezoek aan de stad met de dubbeldekkers bus (de oude stad, de Sanguinaires eilanden, de Napoleon Cave...). Avondmaal voor de Sanguinaires eilanden en logement in het hotel Fesch*** in Ajaccio (of gelijkwaardig in de streek).

Donderdag: de zee (Bonifacio)
Ontbijt en vertrek naar Bonifacio, één van de mooiste steden van Europa die op de top ligt van indrukwekkende 60 meter hoge kalkrotsen. Boottocht langs de grotten en kliffen die een spectaculair en ongewoon panorama biedt met het interne bezoek aan de zee grotten, de Calanques met turquoise water en een spectaculair uitzicht op de oude stad vanaf de zee. Lunch en rit naar het hoge deel van de stad met een toeristisch treintje, ontdekking van de Fort Saint-Nicolas, de Route van de Molen, de zeebegraafplaats, de vooplein van het klooster Saint François uit de 13e eeuw met de vuurtoren van Madonetta en een uitzicht op de kust van Sardinië. Daarna bezoek aan een olijfolie veld (met proeverij) in Cavallo Morto. Voortzetting naar Porto-Vecchio, verblijf en avondmaal in het hotel Kilina*** (of gelijkwaardig in de streek).

Vrijdag: Geschiedenis en grond (Aléria – Corte)
Ontbijt en vertrek naar Aléria,oude hoofdstad van Corsica, voor een bezoek aan de Romeinse site en het museum. Daarna Corte, historische en culturele hoofdstad van het eiland. Rondleiding door de stad in een toeristisch treintje en bezoek aan de citadel die op een rotsachtige top ligt met een prachtig uitzicht op de hoge stad, vol charme met haar smalle straatjes en oude huizen. Vertrek naar de wijnmakerij van Casa Guelfucci, bezoek aan de wijngaard en proeverij van hun beste wijnen. Lunch in de boerderij-herberg en vertrek naar Bastia. Onderweg halte bij de brug van Ponte Novu. Verblijf en avondmaal in het hotel Isola*** in Borgo (of gelijkwaardig in de streek).

Zaterdag: Bastia-Charleroi
Ontbijt en transfer naar de luchthaven, rechtstreekse vlucht Bastia-Charleroi.

Deze rondreis is enkel informatief aangegeven en kan op aanraden van de chauffeur of de gids gewijzigd worden.

Vertrekdata: 09/04, 07/05, 21/05, 11/06 en 17/09

Prijs per persoon in volpension
- Dubbele kamer: 2.140€ / 2.290€
- Single kamer: 2.480€ /2.630€

Aankomst op zaterdag in combinatie met onze vluchten Charleroi-Bastia.
Vertrek verzekerd vanaf 14 deelnemers.
Groep van maximum 20 personen.

 Inbegrepen in de prijs:
- de vluchten h/t Charleroi-Bastia met Air Corsica (23kg bagage inbegrepen).
- de luchthaventaksen.
- de rondreis volgens de beschrijving per autocar met airco.
- 7 nachten in volpension in 3* hotels.
- een gediplomeerde Corsicaanse gids (Franstalig) voor 7 dagen.
- de verblijfstaksen.
- de welkomstcocktail.
- het bezoek aan de herder.
- de toegang tot de kerk in Corbara.
- de boottocht in Porto.
- de busrit in Ajaccio.
- de boottocht en de treinrit in Bonifacio.
- het bezoek (+ degustatie) aan de olijfolieproducent.
- de toegang tot het museum in Aléria en de treinrit in Corte.
- het bezoek (+ degustatie) aan het wijndomein.

Niet inbegrepen:
- bagagedracht
- fooien
- dranken en extra’s.