De Kleine Zijwegen

Autorondreis en wandeltochten   
De Kleine Zijwegen  -  8 dagen / 7 nachten / 5 hotels

Deze originele 8-daagse rondreis biedt de mogelijkheid om meerdere wandelingen of excursies op uw eigen ritme en niveau te doen. De verplaatsingen tussen de verschillende etappes worden met een huurauto afgelegd. Wij boeken de overnachtingen (klein berghotel, gîte) en bieden u elke dag wandeltochten van verschillende niveaus aan. Culturele bezoeken of activiteiten zijn ook mogelijk in enkele regio’s: bezoek aan musea, dorpjes, duiken, canyoning, avonturenpark... Een duidelijk en gedetailleerd roadbook alsook wegen- en routekaarten zullen u de weg leiden.

Bekijk hier de reisroute

Download hier de verplicht te lezen praktische informatie van deze tocht:


BAGAGE: geen dracht.
NIVEAU: gemakkelijk tot middelmatig.
VERBLIJF: gite of hotel.
GROEP: geen, zelfstandig.
VERPLAATSING: met huurauto (bekijk types en voorwaarden).

Dag 1 :
Rechtstreekse vlucht Charleroi - Ajaccio. Afhalen van de huurauto op de luchthaven en vertrek langs de kust richting het dorp Piana. Onderweg kunt u van de zee genieten dankzij de vele stranden die langs de route liggen. Bezoek aan het dorp Cargèse. Een korte wandeling in de Calanques van Piana eindigt deze eerste dag. Route: 1u30, wandeling: 1u00, overnachting in Porto.

Dag 2 :
Geen, of slechts een kleine verplaatsing zodat de volledige dag kan worden besteed aan het ontdekken van de Golf van Porto. Meerdere wandeltochten mogelijk waarbij de zee telkens in de hoofdrol staat. Alternatieve activiteit: bootexcursie in het Scandola reservaat. Route: 0 tot 1u00, wandeling: 1u00 tot 6u30, overnachting in Porto.

Dag 3 :
U verlaat de kust via een kronkelende route en rijdt door het bos van Aitone tot de col de Verghju. Tussen de hoogste bergtoppen van Corsica wandelt u een stuk over de GR20 waarbij spectaculaire landschappen en ook een frisse duik in één van de heldere waterbekkens op het programma staan. De getrainde wandelaars zullen de berghut van Ciottulu di i Mori aan de voet van de Paglia Orba bereiken. Route: 1u45, wandeling: 1u00 tot 6u30, overnachting in Calacuccia.

Dag 4 :
De Niolu vallei is het hart van Corsica. Deze regio wordt omgeven door de hoogste pieken en biedt een zeer grote keuze aan wandeltochten. Langs heldere rivieren, naar bergmeren, boswandelingen of de beklimming van een hoge top, u kiest zelf de weg. Aan het eind van de namiddag gaat u richting Corte via de smalle, spectaculaire route van de Scala di Santa Regina. Alternatieve activiteit: adventure park. Route: 1u00 tot 1u20, wandeling: 1u00 tot 6u00, overnachting in Corte.

Dag 5 :
Corte is de historische hoofdstad van Corsica: smalle steegjes, de citadel, het etnografisch museum en de 2 schitterende valleien van de Restonica en de Tavignano. Corte is een verplichte halte voor trekkers en klimmers. Een groot aantal wandeltochten van allerlei niveaus worden aangeboden. Alternatieve activiteit: canyoning. Route: 0 tot 45 min, wandeling: 1u00 tot 6u00, overnachting in Corte.

Dag 6 :
Terug naar de kust. Op de col de Vizzavona kruist u opnieuw de GR 20. Door deze naar het zuiden te volgen bereikt u de col de Palmente en de schaapstallen van Alzeta. Prachtig panorama over de oostelijke kust. U gaat verder naar het noorden langs de Agnone en de “cascade des Anglais” om van de mooiste zwemplaatsen te genieten. Alternatieve activiteiten: canyoning, adventurebaan. Route: 1u00, wandeling: 1u00 tot 5u30, overnachting in Bocognano of Vizzavona.

Dag 7 :
Voor deze laatste dag loopt u over de bergkammen die over de golf van Ajaccio uitkijken of keert u terug naar de Genuese toren van Capu di Muru. Tenzij u liever nog even wilt ontspannen op één van de vele mooie stranden. Route: 1u00 tot 1u45, wandeling: 1u00 tot 4u30, overnachting in Ajaccio.

Dag 8 :
Vrije voormiddag, inleveren van de auto en rechtstreekse vlucht Ajaccio - Charleroi.

Inbegrepen in de prijs : 

Vlucht heen en terug naar Ajaccio.
De luchthaventaksen.
De wandeltochten zoals vermeld in het programma.
7 nachten met ontbijt, het avondmaal van zaterdag tot donderdag.
Huurauto categorie B, het praktische roadbook met precieze beschrijving van de etappes en wandelkaarten.

Niet inbegrepen :

Persoonlijke uitgaven.
Dranken.
Eventuele verblijfstaksen.
Lunch en het avondmaal van vrijdagavond.
Begeleiding door gediplomeerd personeel.

Opmerking :

Deze rondreis is enkel informatief aangegeven en kan gewijzigd worden naargelang de weersomstandigheden en de hotelbeschikbaarheden.


Inbegrepen in dit pakket :
  Heenvlucht   Zaterdag 01-04-2023
cruise


Charleroi Ajaccio

15:05 - 16:50

  Voertuig   Zaterdag 01-04-2023
cruise

Ajaccio Ajaccio

16:50 - 05:00
Duur : 7 dagen
1 x CAT B

  Accommodatie 1   Zaterdag 01.04.2023
Campo Dell'Oro

Hotel Campo Dell'Oro

Duur : 1 nachten
Ajaccio

Wij houden van : De moderne en ruime kamers. De ligging vlakbij het vliegveld en het strand. De goede prijs/kwaliteitverhouding.

  Accommodatie 2   Zondag 02.04.2023
De Kleine Zijwegen - 6 dagen

Wandeltocht De Kleine Zijwegen - 6 dagen

Duur : 5 nachten
Ajaccio

Wij houden van : Deze originele 8-daagse rondreis biedt de mogelijkheid om meerdere wandelingen en excursies op uw eigen ritme en niveau te doen.

  Accommodatie 3   Vrijdag 07.04.2023
Campo Dell'Oro

Hotel Campo Dell'Oro

Duur : 1 nachten
Ajaccio

Wij houden van : De moderne en ruime kamers. De ligging vlakbij het vliegveld en het strand. De goede prijs/kwaliteitverhouding.

  Terugvlucht   Zaterdag 08.04.2023
cruise

XK790
Ajaccio Charleroi

07:00 - 08:50