Bergen van het Zuiden

Deze wandeltocht met een gemiddelde moeilijkheidsgraad leidt ons zonder afbakening gedurende 8 dagen door de bergen van het zuiden. We genieten er van een afwisselend landschap van ruige en ongerepte bergen. Het befaamde GR20 pad zal twee keer gevolgd worden om de Alcudina (2.134 meter) te beklimmen en de “Aiguilles de Bavella” te doorkruisen.

Bekijk de route (indicatief) 

Download hier de verplicht te lezen technische beschrijving

BAGAGE: enkel dagrugzak (bagagetransport voorzien)
NIVEAU: gemiddeld+ 
VERBLIJF: gîte 
GROEP: 6 tot 14 deelnemers met gids


Programma:  

Dag 1 : Charleroi - Ajaccio
Rechtstreekse vlucht Charleroi - Ajaccio. Overnachting in een hotel in Ajaccio.

Dag 2 : Cozzano - Bassetta
Afspraak om 8.30 uur bij het SNCF station in Ajaccio. Transfer via kronkelende bergwegen naar het dorp Zicavo. Deze eerste wandeldag leidt ons naar de herberg van Bassetta op het plateau van de Cuscione. Overnachting op een slaapzaal in de schaapskooi van Bassetta. Wandeltijd: 5 uur.

Dag 3 : Beklimming van de Monte Alcudina
De befaamde GR 20 wordt gevolgd om de Incudine (2.134 meter) te beklimmen. Het uitzicht van hieruit over de Aiguilles de Bavella is buitengewoon. Overnachting op een slaapzaal in de schaapskooi van Bassetta. Wandeltijd: 6,5 uur.

Dag 4 :Bassetta - Ghjaligu
Excursie "buiten de gebaande paden" tussen de heuvels van het plateau van Cuscione. Na de picknick aan de oever van de Codi, volgen we de bergkammen voor we naar de burcht van Ghjaligu afdalen tot aan de trekkershut Chez Pierrot. Wandeltijd: 5,5 uur.

Dag 5 : Ghjaligu - Quenza
Wandeltocht door de dorpen van de Alta Rocca over de ‘Mare a Mare Zuid’ route (uitgezet door het “Parc Naturel régional de Corse”). De dag eindigt in het dorp Quenza. Overnachting in gîte. Wandeltijd: 5 uur.

Dag 6 : Quenza - Bavella
We klimmen uit het kleine dal van Asinao en lopen via de GR 20 door de Aiguilles de Bavella. Deze route zal dankzij het ongelooflijk mooie landschap zeker een onvergetelijke herinnering achterlaten. Overnachting in de gîte van de “col de Bavella”. Wandeltijd: 5 uur.

Dag 7 : Beklimming van de Punta Velaco
Wandeling naar de befaamde Trou de la Bombe (uitgesleten in het graniet door de erosie) in de schaduw van de Larici pijnbomen. De weg wordt steiler en steiler om het voorgebergte van de Punta Velacu te bereiken. Boven op de top ontdekken we de hoge bergen van het noorden en aan onze voeten de golf van Porto-Vecchio en de Middellandse Zee. Wandeltijd: 5 uur. Transfer naar Ajaccio in de late namiddag. Overnachting in een hotel in Ajaccio.

Dag 8 : Ajaccio - Charleroi
Vrije ochtend en retour naar de luchthaven en rechtstreekse vlucht Ajaccio - Charleroi.

Opmerking
Het hulpteam zorgt iedere dag voor de transfer van de bagages naar de volgende verblijfplaats. De reisbeschrijving wordt enkel informatief aangegeven en is voor wijziging vatbaar naargelang de weersomstandigheden, technische criteria en de conditie van de deelnemers. Te allen tijde blijft de gids heer en meester van het programma en kan hij de tochten om veiligheidsredenen aanpassen. 

Inbegrepen in de prijs
Vlucht heen en terug naar Ajaccio.
Luchthaventaksen.
De wandeltocht zoals vermeld.
De begeleiding door gediplomeerd personeel.
Het verblijf op basis van volpension van zondagmorgen tot vrijdagmiddag.
De eerste en laatste overnachting in hotel met ontbijt.

Niet inbegrepen
De transfers tussen de luchthaven en het hotel bij aankomst en vertrek (ons raadplegen).
De persoonlijke uitgaven.
Drank.
Eventuele verblijfstaksen.
Maaltijden van de 2 zaterdagen (middag en avond) en vrijdagavond.


Inbegrepen in dit pakket :
  Heenvlucht   Zaterdag 27-08-2022
cruise


Charleroi Ajaccio

17:25 - 19:10

  Accommodatie 1   Zaterdag 27.08.2022
Campo Dell'Oro

Hotel Campo Dell'Oro

Duur : 1 nachten
Ajaccio

Wij houden van : De moderne en ruime kamers. De ligging vlakbij het vliegveld en het strand. De goede prijs/kwaliteitverhouding.

  Accommodatie 2   Zondag 28.08.2022
Bergen van het Zuiden - 6 dagen

Wandeltocht Bergen van het Zuiden - 6 dagen

Duur : 5 nachten
Ajaccio

Wij houden van : Deze wandeltocht met een gemiddelde moeilijkheidsgraad leidt u zonder afbakening gedurende 8 dagen door de bergen van het zuiden.

  Accommodatie 3   Vrijdag 02.09.2022
Campo Dell'Oro

Hotel Campo Dell'Oro

Duur : 1 nachten
Ajaccio

Wij houden van : De moderne en ruime kamers. De ligging vlakbij het vliegveld en het strand. De goede prijs/kwaliteitverhouding.

  Terugvlucht   Zaterdag 03.09.2022
cruise

XK790
Ajaccio Charleroi

07:00 - 08:50