Autorondreis: De Grote Tour Langs de Kust  -  10 dagen / 9 nachten / 3 hotels

Deze 10-daagse rondreis biedt een unieke route langs een ongerepte en idyllische kust met lange zandstranden, kristalhelder water en paradijselijke kreken. Geniet van magische panorama’s met majestueuze bergen die op de achtergrond boven de maquis en de bossen uit stijgen.

Informatieve reisbeschrijving:

Dag 1: Charleroi - Bastia
Rechtstreekse vlucht Charleroi - Bastia. Afhalen van de auto. Vertrek naar de Balagnestreek en wandeling in de pittoreske straten van Ile Rousse. Overnachting in hotel Funtana Marina***. 

Dag 2: Calvi en de zandstranden van de Balagne
Vertrek naar Calvi voor een wandeling door de haven en het oude centrum. Vervolgens bezoek aan het zandstrand van Calvi of één van de andere in de streek (Algajola, Ile-Rousse, Lozari, Ostriconi…). Een alternatieve activiteit is een tocht langs de mooie dorpen in de regio: Feliceto met haar Romaanse kerk en glasblazers, Speluncato en zijn barokkerk of Calenzana, vertrekpunt van de befaamde GR 20. Retour naar Ile Rousse en verblijf in hotel Funtana Marina.

Dag 3: Bastia en de dorpen van de Cap Corse
Vertrek via de Agriatenwoestijn naar Bastia voor een bezoek aan de stad: de Genuese citadel, de oude haven, het Saint-Nicolas plein... Voortzetting voor een tocht door de ongerepte Cap Corse via Erbalunga, prachtig dorp direct aan het water, Luri, Pino, de leisteenkliffen bij Canari, de Genuese toren van Albo, het zwarte strand bij Nonza, Patrimonio dat bekend is om zijn wijnen en Saint-Florent met zijn ronde citadel. Verblijf in hotel Funtana Marina.

Dag 4: Corte en Aléria
Vertrek naar Corte, culturele hoofdstad van het eiland. Bezoek aan de oude stad en de citadel en wandeling door de Gorges de la Restonica. Voortzetting naar Porto-Vecchio met een halte in Aléria voor een bezoek aan de Romeinse opgravingen en het archeologisch museum. Overnachting in hotel Kilina***.

Dag 5: Bonifacio en de Lavezzi eilanden
Vertrek naar Bonifacio, één van de mooiste steden van Europa en gelegen bovenop indrukwekkende 60 meter hoge kalkrotsen. Rondleiding door de stad in een treintje en boottocht naar het paradijselijke natuurreservaat van de Lavezzi eilanden. Ontspanning op het einde van de dag op het strand van Piantarella, ongerept strand met turquoise zeewater. Verblijf in hotel Kilina.

Dag 6: Ospédale en de col de Bavella
Vertrek naar de dorpen van de Alta Rocca (Sainte-Lucie-de-Tallano, Lévie, Zonza) langs het prachtige meer in het Ospédale bos. Voortzetting naar de col de Bavella, uitzicht over de Aiguilles en wandeling tot de "Trou de la Bombe". Retour naar Porto-Vecchio via Solenzara voor een bezoek aan de oude stad of een ontspanningsmoment op één van de stranden van de streek. Verblijf in hotel Kilina.

Dag 7: De golf van Valinco en de streek van Sartène
Vertrek noordwaarts langs de westkust via Sartène "de meest Corsicaanse stad van Corsica" en wandeling in de oude stad. Mogelijkheid om naar de beroemde Genuese brug Spin’a Cavallu te gaan. Voortzetting naar Propriano. Bezoek aan de prehistorische vindplaats van Filitosa. Vertrek naar Ajaccio en verblijf in hotel Best Western Plus Amirauté****.

Dag 8: Ajaccio, keizerlijke stad en Porticcio
Bezoek aan de keizerlijke stad Ajaccio: het Bonaparte huis, het Fesch museum, het museum van Napoleon… Voortzetting naar Porticcio, ontspanning op één van de grote stranden met uitzicht op de hoofdstad. Verblijf in hotel Best Western Plus Amirauté.

Dag 9: De Golf van Porto en Cargèse
Vertrek naar Porto voor een boottocht in het Scandola natuurreservaat, beschermd UNESCO werelderfgoed. Bezoek aan Porto en zijn rechthoekige Genuese toren en voortzetting naar Piana voor een wandeling in de Calanques. Daarna het “Griekse” Cargèse met een bezoek aan de 2 kerken. Retour naar Ajaccio en verblijf in hotel Best Western Plus Amirauté.

Dag 10: Ajaccio en de Sanguinaires eilanden
Boottocht naar de Sanguinaires eilanden of ontspanning in één van de vele prachtige kreken langs de kust. Retour naar de luchthaven en rechtstreekse vlucht Ajaccio - Charleroi.

Goed om weten:

Huisdieren niet toegelaten.
Babybed (op aanvraag) ter plaatse te betalen.
Verblijfstaksen ter plaatse te betalen.
Verblijf in standaard kamer.


Inbegrepen in dit pakket :
  Heenvlucht   Zaterdag 22-06-2024
cruise


Charleroi Bastia

22:10 - 23:55

  Voertuig   Zaterdag 22-06-2024
cruise

Bastia Ajaccio

23:55 - 08:25
Duur : 9 dagen
1 x CAT B

  Accommodatie 1   Zaterdag 22.06.2024
Funtana Marina

Hotel Funtana Marina

Duur : 3 nachten
Ile Rousse

Wij houden van : Het verwarmde zwembad. Het panoramische zicht op Ile Rousse. De comfortabele suite.

  Accommodatie 2   Dinsdag 25.06.2024
Kilina

Hotel Kilina

Duur : 3 nachten
Porto-Vecchio

Wij houden van : Een perfect adres voor families. De comunicerende familiekamers. Het mooie zwembad.    

  Accommodatie 3   Vrijdag 28.06.2024
La Pinède

Hotel La Pinède

Duur : 3 nachten
Ajaccio

Wij houden van : De ligging op een steenworp van de zee. De ruime kamers. richting de Sanguinaires Eilanden.

  Terugvlucht   Maandag 01.07.2024
cruise

XK790
Ajaccio Charleroi

10:25 - 12:15