De Grote Tour Luxe Versie

Autorondreis   -   De Grote Tour Luxe Versie   -   13 dagen / 12 nachten / 4 hotels

In 13 dagen doorkruist u in 4 etappes van noord naar zuid het Ile de Beauté. De hotels zijn zeer centraal gelegen zodat u efficiënt met een minimum aan reistijd de verschillende regio’s grondig kunt ontdekken. En een druk programma vol activiteiten en bezoeken is geen enkel probleem wanneer u weet dat u aan het eind van de dag in een mooie kamer van een comfortabel hotel kunt uitpuffen. Na een verfrissende duik in het zwembad of een bezoekje aan de wellness heeft u alweer genoeg energie om de planning voor de volgende dag te maken!

Informatieve reisbeschrijving:

Dag 1: Charleroi - Bastia
Rechtstreekse vlucht Charleroi - Bastia. Afhalen van de auto. Vertrek naar de Balagnestreek en overnachting in de regio van Ile Rousse.

Dag 2: De bergdorpen van de Balagne
Vertrek naar de oude dorpen van de streek met Cateri (barokkerk), Sant’ Antonino (oudste dorp van het eiland en gebouwd op een hoge bergtop), Pigna (ambachtelijke activiteiten), Aregno (Romaanse kerk) en Corbara (klooster van de Dominicanen). Voortzetting naar Calvi en bezoek aan de citadel. Retour naar Ile Rousse via de kust. Overnachting in de regio van Ile Rousse.

Dag 3: De dorpen van de Cap Corse en Bastia
Vertrek naar Saint-Florent via de Agriatenwoestijn, bezoek aan de stad en voortzetting naar Patrimonio en de befaamde wijngaarden, Nonza en het zwarte strand, Albo en de Genuese toren, Canari en de leisteenkliffen, Pino en Luri. Voortzetting naar Bastia en bezoek aan de stad: de Genuese citadel, de oude haven, het Saint-Nicolas plein…Retour naar Ile Rousse. Overnachting in de regio van Ile Rousse.

Dag 4: Corte en de Restonica vallei
Vertrek naar Corte, culturele hoofdstad van het eiland. Bezoek aan de oude stad, de citadel en het museum. Voortzetting naar de Restonica vallei voor een wandeling door de kloven. Overnachting in de regio van Corte of Saint-Florent.

Dag 5: De Castagniccia
Vertrek naar de Castagnicciastreek waar het mooiste kastanjebos van Corsica ligt, evenals unieke monumenten van de barokkunst. Bezoek aan Morosaglia, dorp van Pascal Paoli, de barokkerk van La Porta, de bron en het klooster van Orezza, en het unieke uitzicht vanuit Piedicroce. Voortzetting naar de Casinca en bezoek aan de prachtige dorpen Loreto-di-Casinca en Vescovato. Overnachting in de regio van Corte of Saint-Florent.

Dag 6: Het Romeinse Aléria en de stranden van Porto-Vecchio
Vertrek naar Aléria voor een bezoek aan de Romeinse site en de archeologische opgravingen. Mogelijkheid om te lunchen op een drijvend restaurant op de binnenmeren van Diane of Urbino. Voortzetting naar Porto-Vecchio en ontspanning op één van de prachtige witte zandstranden van de regio: Palombaggia, Santa Giulia, Saint-Cyprien. Overnachting in de regio van Porto-Vecchio of Bonifacio.

Dag 7: Bonifacio en de Lavezzi eilanden
Vertrek naar Bonifacio, één van de mooiste steden van Europa die bovenop indrukwekkende 60 meter hoge kalkrotsen ligt. Rondleiding door de stad in een treintje en boottocht naar het paradijselijke natuurreservaat van de Lavezzi eilanden. Ontspanning op het einde van de dag op het strand van Piantarella, ongerept strand met turquoise zeewater. Overnachting in de regio van Porto-Vecchio of Bonifacio.

Dag 8: Ospédale - Bavella
Vertrek naar het Ospédale massief, Zonza en de col de Bavella. Uitzicht over de Aiguilles, wandeling tot de "Trou de la Bombe" en retour naar Porto-Vecchio via Solenzara voor een moment van ontspanning op één van de prachtige witte zandstranden van de regio. Overnachting in de regio van Porto-Vecchio of Bonifacio.

Dag 9: Het oude centrum van Porto-Vecchio
Bezoek aan het oude hooggelegen stadsdeel van Porto-Vecchio, vervolgens een wandeling door het modernere gedeelte in het laaggelegen havengebied. Een alternatieve activiteit kan een wandeling zijn naar de prehistorische Castellu d’Araghju en om van het hoogste punt van een schitterend uitzicht over de regio van Porto-Vecchio te genieten. Uitpuffen na de wandeling kan op één van de paradijselijke stranden van de regio: Palombaggia, Santa Giulia, Saint-Cyprien... Overnachting in de regio van Porto-Vecchio of Bonifacio.

Dag 10: Ajaccio, keizerlijke stad en Porticcio
Vertrek naar Ajaccio via Propriano, de prehistorische vindplaats Filitosa en het dorpje Olmeto. Bezoek aan de keizerlijke stad: het Bonaparte huis, het Fesch museum, het museum van Napoleon. Wandeling door de winkelstraat rue des Rois-de-Rome of boottocht naar de Sanguinaires eilanden. Voortzetting naar Porticcio, ontspanning op het strand van Agosta. Overnachting in de regio van Ajaccio of Propriano.

Dag 11: De Golf van Porto, Evisa en het Aïtone bos
Vertrek naar de befaamde Golf van Porto langs de kust via Cargèse en de wondermooie Calanques van Piana. Boottocht in het Scandola natuurreservaat, beschermd UNESCO werelderfgoed. Bezoek aan Porto en zijn rechthoekige Genuese toren en voortzetting naar de kloven van Spelunca en Evisa. Bezoek aan het dorp en wandeling tussen de bergen en de laricio pijnbomen van het Aïtone bos. Overnachting in de regio van Ajaccio of Propriano.

Dag 12: De Prunelli vallei
Vertrek naar Bastelica, dorp van Sampiero Corso en wandeling langs het meer van Tolla. Retour langs de kust en ontspanning op één van de prachtige stranden van de streek (Agosta, Ruppione, Verghia, Portigliolo…). Een eventueel alternatief is om naar de Toren van Capo di Muro of van de Castagna te gaan. Overnachting in de regio van Ajaccio of Propriano.

Dag 13: Ajaccio - Charleroi
Vertrek naar de luchthaven en rechtstreekse vlucht Ajaccio - Charleroi.

Goed om te weten:
Huisdieren niet toegelaten.
Babybed (op aanvraag) ter plaatse te betalen.
Verblijfstaksen ter plaatse te betalen.

Opmerking:
De route kan naargelang de beschikbaarheid in de hotels gewijzigd worden. De overnachtingen zijn geboekt, de uitstapjes en bezoeken zijn ter informatie gegeven en wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele sluitingen. Deze rondreis is informatief aangegeven en u bent volkomen vrij om het dagprogramma naar uw wensen aan te passen. Een wegenkaart wordt aanbevolen.


Inbegrepen in dit pakket :
  Heenvlucht   Zaterdag 29-04-2023
cruise


Charleroi Bastia

13:05 - 14:50

  Voertuig   Zaterdag 29-04-2023
cruise

Bastia Ajaccio

14:50 - 05:00
Duur : 12 dagen
1 x CAT B

  Accommodatie 1   Zaterdag 29.04.2023
Liberata

Hotel Liberata

Duur : 3 nachten
Ile Rousse

Wij houden van : De zeer ruime kamers. De hoogstaande service. Het panoramische zicht.

  Accommodatie 2   Dinsdag 02.05.2023
Dominique Colonna

Hotel Dominique Colonna

Duur : 2 nachten
Corte

Wij houden van : Het panoramische zicht op de Restonica. De gerenoveerde, luxueuze kamers. De rustige ligging midenin de natuur.

  Accommodatie 3   Donderdag 04.05.2023
Version Maquis Santa Manza

Hotel Version Maquis Santa Manza

Duur : 4 nachten
Bonifacio

Wij houden van : De bijzondere locatie. De gemoedelijkheid en rust. De ruime en moderne kamers.

  Accommodatie 4   Maandag 08.05.2023
Radisson Blu Resort & Spa, Ajaccio Bay

Hotel Radisson Blu Resort & Spa, Ajaccio Bay

Duur : 3 nachten
Porticcio

Wij houden van : Het panoramische terras en de loungebar. De moderne en ruime kamers. De vele wellnessbehandelingen.

  Terugvlucht   Donderdag 11.05.2023
cruise

XK790
Ajaccio Charleroi

07:00 - 08:50