Hoogtepunten van Noord Corsica

Autorondreis   -   Hoogtepunten van Noord Corsica   -   8 dagen / 7 nachten / 3 hotels

Dankzij het rustige tempo van deze 8-daagse rondreis ontdekt u de meest onvergetelijke locaties en afwisselende landschappen van Noord-Corsica. Van de westkust, gekenmerkt door de prachtige steile kliffen naar de karakteristieke historische dorpen in de Balagnestreek tot de authentieke vissershavens van de Cap Corse.

Informatieve reisbeschrijving:

Dag 1: Charleroi - Ajaccio
Rechtstreekse vlucht Charleroi - Ajaccio. Afhalen van de auto. Vertrek naar Porto met de prachtige golf die als één van de mooiste van de Middellandse Zee wordt beschouwd. Overnachting in de regio van Porto.

Dag 2: Porto - Piana
Bezoek aan Porto en zijn rechthoekige Genuese toren en wandeling in het hart van de wondermooie Calanques van Piana. Boottocht in het natuurreservaat van Scandola, beschermd Unesco werelderfgoed. Overnachting in de regio van Porto.

Dag 3: De Balagnestreek en hooggelegen dorpen
Vertrek naar de Balagnestreek voor een bezoek aan Calvi en de citadel. In de namiddag bezoek aan verschillende authentieke dorpen van de streek zoals Lumio, Cateri (barokkerk), Aregno, Sant’ Antonino (gebouwd op een hoge bergtop), Pigna (ambachtelijke activiteiten) en Corbara (klooster van de Dominicanen). Overnachting in Ile Rousse. Als u geen tijd heeft om alle dorpen te bezoeken kunt u altijd op dag 5 nog eens teruggaan.

Dag 4: Corte en het Restonica dal
Vertrek naar Corte via Belgodère, authentiek dorp in het Reginu dal. Bezoek aan de oude stad Corte, de citadel en wandeling in de kloof van de Restonica. Retour naar Ile Rousse via Ponte-Leccia, wandeling langs de zee. Overnachting in Ile Rousse.

Dag 5: De zandstranden van de Balagnestreek
Ontspanningsdag op de mooie stranden van de streek: Ile Rousse, Calvi, Lozari of l’Ostriconi. Overnachting in Ile Rousse.

Dag 6: Saint-Florent - Patrimonio - Macinaggio
Vertrek naar Saint-Florent en haar jachthaven via de Agriatenwoestijn. Wandeling langs de haven en bezoek aan de ronde citadel. Prachtige kerken in Oletta en Murato op enkele minuten. Degustatie van de beste wijnen van de streek in Patrimonio. Voortzetting naar Macinaggio via de Col de Teghime en Bastia. Overnachting in de Cap Corse.

Dag 7: De authentieke dorpen van de Cap Corse
Vertrek voor een bezoek aan de Cap Corse via de pittoreske zeekreefthaven van Centuri, de Genuese toren van Albo, de leisteenkliffen bij Canari, het dorpje Pino, en de Genuese toren en het zwarte strand van Nonza. Overnachting in de Cap Corse. Als u liever van Macinaggio en de streek wilt genieten kunt u over de befaamde “Sentier des douaniers” wandelen of een boottocht naar de Finocchiarola eilanden maken.

Dag 8: Bastia - Charleroi
Vertrek naar de luchthaven en rechtstreekse vlucht Bastia - Charleroi.

Goed om te weten:
Huisdieren niet toegelaten.
Babybed (op aanvraag) ter plaatse te betalen.
Verblijfstaksen ter plaatse te betalen.

Inbegrepen in de prijs:
Vlucht heen en terug.
Luchthaventaksen.
7 Hotelovernachtingen.
Huurauto categorie B voor de hele week.

Opmerking:
De route kan naargelang de beschikbaarheid in de hotels gewijzigd worden. De overnachtingen zijn geboekt, de uitstapjes en bezoeken zijn ter informatie gegeven en wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele sluitingen. Deze rondreis is informatief aangegeven en u bent volkomen vrij om het dagprogramma naar uw wensen aan te passen. Een wegenkaart wordt aanbevolen.


Inbegrepen in dit pakket :
  Heenvlucht   Zaterdag 08-04-2023
cruise


Charleroi Ajaccio

15:05 - 16:50

  Voertuig   Zaterdag 08-04-2023
cruise

Ajaccio Bastia

16:50 - 08:15
Duur : 7 dagen
1 x CAT B

  Accommodatie 1   Zaterdag 08.04.2023
Capo d'Orto

Hotel Capo d'Orto

Duur : 2 nachten
Porto

Wij houden van : De ruime kamers. Het verwarmde zwembad. Het geweldige uitzicht over de Golf van Porto.

  Accommodatie 2   Maandag 10.04.2023
Funtana Marina

Hotel Funtana Marina

Duur : 3 nachten
Ile Rousse

Wij houden van : Het verwarmde zwembad. Het panoramische zicht op Ile Rousse. De comfortabele suite.

  Accommodatie 3   Donderdag 13.04.2023
U Ricordu

Hotel U Ricordu

Duur : 2 nachten
Macinaggio

Wij houden van : De rustige ligging. Het verwarmde zwembad. De uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.    

  Terugvlucht   Zaterdag 15.04.2023
cruise

XK792
Bastia Charleroi

10:15 - 12:00