Goed om weten

Goed om weten

KLIMAAT

Gemiddelde temperatuur

Maand Maart April Mei Juni Juli Aug. Sept. Okt. Nov.
Max. 15,1 17,4 20,9 24,6 27,5 27,7 25,4 21,9 17,4
Min. 5,3 7,3 10,6 13,8 16,2 16,5 14,4 11,4 7,7

 

 
Van begin juni tot zowat eind september kan Corsica genieten van zonovergoten en droge zomers. Alhoewel de zeebriezen het ganse jaar door voor enige verfrissing zorgen, kan de temperatuur in de zomer toch gemakkelijk oplopen tot meer dan 30° C. In de lente staat de maquis in volle bloei en bedwelmt het eiland met doordringende geuren. De herfst is evenzeer aangenaam met vooral aan de kust zachte temperaturen (20° C). In de bergen moet je wel steeds rekening houden met iets lagere temperaturen dan aan de kust en een iets frisser aanvoelende wind.

TIJDSVERSCHIL

Er is geen uurverschil met België.

ELECTRICITEIT
Overal 220 volt.

GEZONDHEID
Geen inentingen vereist.

REISGIDSEN
Voor het vertrek raden we u aan om enkele reisgidsen door te nemen teneinde optimaal voorbereid te zijn (er zijn zeer goede gidsen op de markt met nuttige tips).

DOUANEFORMALITEITEN
Een geldig identiteitskaart of paspoort volstaat voor toeristen met een Belgische nationaliteit. Voor kinderen van 0 tot 12 jaar is een identiteitsbewijs met foto verplicht.

MUNT
De euro. De kredietkaarten worden bijna overal gebruikt en cash geld kan worden afgehaald met een bankkaart aan de geldautomaten.

TAAL
Het Frans maar ook veel Corsicaans dialect.

TELEFOON
Om vanuit Corsica naar België te telefoneren, toetst u 00 32 in gevolgd door het zonenummer (maar zonder 0) en daarna het nummer van uw correspondent. Om vanuit België naar Corsica te bellen, toets 00 33 in gevolgd door het nummer van uw correspondent zonder de eerste 0 te vormen.

VERVOER
Om zich in Corsica te verplaatsen is een auto noodzakelijk en onmisbaar. De trein stopt alleen maar in de grote steden (Ajaccio, Bastia en Calvi) en daarom wordt het spoor enkel beschouwd als een toeristisch vervoermiddel maar niet als een volwaardig transportmiddel. Nochtans is dit een ideaal transportmiddel om de grandioze en via de weg onbereikbare landschappen te bewonderen. Het openbaar vervoer (bus) doet bijna alle kuststeden aan maar de frequenties zijn seizoensgebonden en zeer gering. De vele hotels, residenties, toeristische trekpleisters, dorpen, restaurants of stranden liggen verwijderd van de hoofdwegen en dus onbereikbaar zonder wagen. De tarieven van de taxi’s zijn vergelijkbaar met onze prijzen: ongeveer 100 € per uur maar LET OP met de tijdsduur. Bijvoorbeeld: Bastia St-Florent: 25 km, waarbij een traject van een ½ uur moet gerekend worden dus ongeveer 50€. Aangezien het kronkelende wegennet en het berglandschap is het noodzakelijk om de bepaalde af te leggen afstanden in tijd uit te drukken en zeker niet in kilometers. Overal in Corsica kan men slechts aan een gemiddelde snelheid van 40 Km/uur rijden behalve tussen Bastia – Solenzara en Ponte Leccia – Ile Rousse waar de wegen recht en vlot berijdbaar zijn (90 Km/uur). Een goede wegenkaart bezitten is hier geen luxe.
Nuttige tip: laat u voorbij steken door de plaatselijke bestuurders want zij zijn niet met vakantie en zijn gewend aan deze verraderlijke wegen. Rij iets minder snel en zet de rechter richtingsaanwijzer aan om u te laten voorbij rijden.

VERBLIJFSTAKS
Tijdens uw verblijf in een hotel of residentie wordt er een gemeentelijke verblijfstaks geeist en deze is steeds ter plaatse te betalen (behalve indien weergegeven in de rubriek “Inbegrepen in de prijs”). Het vermelde bedrag is ter informatie en is voor wijziging vatbaar.

HOTEL/KAMER
De kamers zijn bij aankomst beschikbaar vanaf 17:00 uur en bij vertrek te verlaten voor 10:00 uur. Gelieve het hotel te verwittigen bij eventuele late aankomst (na 19:00 uur).

OP DE LUCHTHAVEN
Afspraak aan de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij die op uw ticket wordt vermeld.