Sportieve activiteiten op Corsica

Sportieve activiteiten op Corsica

Corsica is een berg in de zee met een uniek reliëf dat ervaren en minder ervaren sportliefhebbers talloze mogelijkheden in sportactiviteiten biedt. Extreme sporten of kalmere sporten, iedereen zal door de verscheidenheid van de activiteiten gecharmeerd worden. De wonderlijke landschappen specifiek aan het Ile de Beauté worden dan op een andere manier ontdekt. Hieronder geven we een lijst met mogelijke activiteiten. U vindt er ook tips en trucs om deze sensaties in alle veiligheid te ontdekken.

Wandeltochten:

De befaamde GR20 met een afstand van 200 km tussen Calenzana en Conca is een legendarische en zeker niet te onderschatten tocht voor ervaren trekkers. Onderweg zal u droomlandschappen ontdekken met schaapskooien, bergweides en ook een unieke fauna en flora. De duur van de tocht wordt in 15 dagen aangeraden want door de moeilijkheidsgraad van de GR20 is dit een zeer hevige tocht! Tijdens het gehele traject (u dient altijd de bebakende wegen in rood en wit goed te volgen) zal u vaststellen dat deze perfect is ingericht om u een optimale veiligheid te garanderen. Het basismateriaal moet bestaan uit wandelschoenen aangepast aan het reliëf, warme en waterdichte kleding, eten voor enkele dagen en natuurlijk genoeg water. Om veiligheidsredenen is het beter met een ervaren gids te trekken. Er zijn daarentegen ook genoeg minder zware routes te volgen op Corsica zoals de tocht Mare a Mare.  Corsica wordt dan op in de breedte overgestoken met de zee als vertrek- en aankomstpunt. Daarnaast zijn er ook talloze kleine tochten van enkele uren waarbij verschillende kleine, typisch Corsicaanse dorpen worden verbonden. Om echt in de geschiedenis van Corsica te duiken en de fabelachtige Cap Corse te ontdekken vertrekt u in de sporen van de vroegere douaniers via “le sentier des douaniers”. Dit pad loopt door een uitzonderlijk landschap langs de zee en verschillende Genuese wachttorens.

Gemotoriseerde tochten:

Voor mensen die op zoek zijn naar iets meer snelheid en kracht is het mogelijk om per motor, quad of terreinwagen over routes door de maquis te rijden. Sensatie verzekerd!

Duiken:

De onderwaterbiotopen van Corsica bevatten een overvloed en grote verscheidenheid in de fauna en flora. Een waar paradijs voor de duikers! Door de afwezigheid van industirële vervuiling en gunstige zeestromen is het water kristalhelder. Duiken kan op veel plaatsen en langs de gehele kust van Corsica, maar de meest populaire plaatsen om de onderwaterwereld te ontdekken zijn de Golf van Porto en aan de paradijselijke stranden in het zuidoosten.

Watersporten:

Het is ook langs de gehele kust mogelijk om activiteiten op het water uit te oefenen, zeilen, windsurfen, waterskiën, jetskiën... De mogelijkheden zijn eindeloos. Vanaf het water heb je bovendien de kans om Corsica eens vanaf de andere kant te bekijken. Maak tegen de avond eens een boottocht naar de Calanques van Piana om een van de verlaten kreken te bezoeken en ervaar een zonsondergang die u niet snel meer zult vergeten!

Luchtsporten:

Er is niets magischer dan het eiland vanuit de lucht te bekijken om de omvang van de ongerepte natuur ten opzichte van de bewoonde wereld te bewonderen. U zal zelf kunnen vaststellen waar de bijnaam Ile de Beauté of Kalliste (“het mooiste” in het Grieks) die aan Corsica gegeven werd vandaan komt. Verschillende formules worden aangeboden: een vlucht in een ultralight vliegtuigje, paragliding of paramotor geven u de mogelijkheid om de bergen van het binnenland te ontdekken. De Aiguilles de Bavella blijven een must see locatie met dit soort activiteiten.

Bergsporten:

Corsica staat bekend om haar ongerepte kust, haar lange fijnzandstranden en haar kleine rustige kreken. Maar daarom is het eiland niet minder bergachtig: steile hellingen, diepe kloven en hoge bergtoppen bieden schitterende mogelijkheden voor canyoning of om te gaan klimmen! De bochtige rivieren met bekkens met kristalhelder water zullen alle natuurliefhebbers weten te bekoren.